1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Auto

Mazda îşi reduce producţia auto la nivel global. Operaţiunile de vânzare continuă în anumite ţări

Bucureşti, 24 /Agerpres/ - Uzinele Mazda îşi vor reduce producţia de autovehicule, până la finele lunii martie şi pe toată durata lunii aprilie, însă operaţiunile de vânzare vor continua în anumite ţări, inclusiv în Japonia şi China, se arată într-un comunicat de presă al constructorului auto nipon.

24 mar, 2020 | Agerpres

"Ca răspuns la răspândirea globală a noului coronavirus, multe ţări şi-au consolidat rapid măsurile de prevenire a infecţiilor, inclusiv punerea în aplicare a restricţiilor de mobilitate, suspendarea afacerilor şi limitări asupra activităţilor companiilor. Drept urmare, Mazda a decis să ajusteze producţia la fabricile sale la nivel global din cauza dificultăţilor în achiziţionarea de piese, a scăderii vânzărilor pe pieţele globale şi a incertitudinii vânzărilor viitoare. Mazda intenţionează să suspende producţia timp de 13 zile şi să opereze în schimburi de zi numai timp de opt zile la uzinele Hiroshima şi Hofu în perioada 28 martie - 30 aprilie. Mazda intenţionează să transfere o parte din producţia programată iniţial pentru această perioadă în al doilea trimestru al anului fiscal care se încheie în martie 2021, sau mai târziu, în funcţie de cum evoluează situaţia. În această perioadă, operaţiunile administrative vor fi întreprinse ca până acum. Pentru fabricile de peste graniţe, Mazda de Mexico Vehicle Operation se va opri timp de aproximativ 10 zile începând cu 25 martie, iar AutoAlliance (Thailand) Co. Ltd. va suspenda producţia pentru o perioadă similară începând cu 30 martie", se menţionează în comunicat.

Oficialii Mazda adaugă că operaţiunile de vânzare se vor derula în continuare în anumite ţări, inclusiv din Europa, unde se vor lua măsuri adecvate care să respecte politicile implementate pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

"Vom continua operaţiunile de vânzare în anumite ţări, inclusiv Japonia şi China. Pentru alte regiuni, inclusiv Europa, vom lua măsuri adecvate care să respecte politicile implementate pentru a preveni răspândirea virusului şi vom face tot posibilul pentru a minimiza impactul asupra operaţiunilor de vânzare şi service pentru clienţii noştri. În plus, vom continua să lucrăm la minimizarea impactului virusului asupra partenerilor noştri de afaceri locali care şi-au arătat întotdeauna sprijinul. Prioritatea principală pentru Mazda este sănătatea şi siguranţa comunităţilor, clienţilor şi angajaţilor noştri şi vom continua să adoptăm măsuri de prevenire a infecţiilor, cum ar fi comunicarea prin telefon şi sterilizarea la birourile şi dealerii Mazda", subliniază compania.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO