Mazda Motor Corporation accelerează planurile de electrificare

Mazda Motor Corporation a anunțat astăzi că își va accelera planurile globale de electrificare. Până în 2030, compania estimează că un sfert dintre produsele sale vor fi complet electrice și toate celelalte modele vor fi electrificate într-o anumită formă.
Robert Stan - mar, 22 iun. 2021, 22:06
Mazda Motor Corporation accelerează planurile de electrificare

Între 2022 și 2025, Mazda va introduce o gamă de produse noi folosind Arhitectura scalabilă SKYACTIV Multi-Solution. Aceasta va include cinci modele hibrid , cinci modele plug-in hibrid și trei modele EV. Mai multe detalii despre aceste noi produse și piețele lor de lansare vor fi anunțate în viitor.

Mazda dezvoltă, de asemenea, o platformă dedicată pentru vehicule electrice – SKYACTIV EV Scalable Architecture – care va fi utilizată pentru vehicule electrice cu diferite dimensiuni și tipuri de caroserie pe produsele care vor fi lansate între 2025 și 2030.

Conform companiei, Mazda își menține angajamentul de a reduce emisiile de CO2 de la fiecare mașină și consideră că toate opțiunile disponibile trebuie utilizate pentru a atinge neutralitatea climatică. Prin intermediul arhitecturii scalabile cu mai multe soluții SKYACTIV, electrificarea continuă va merge mână în mână cu dezvoltarea tehnologiei avansate a motorului cu ardere internă.

Mazda investește în diferite proiecte și parteneriate pentru a promova dezvoltarea și utilizarea combustibililor regenerabili în mașini. În Japonia, compania este implicată în proiecte și studii comune de cercetare ca parte a unei colaborări în curs de desfășurare între industrie, mediul academic și guvern pentru a promova adoptarea pe scară largă a biocombustibililor din creșterea microalgelor. În Europa, Mazda s-a alăturat Alianței eFuel în februarie 2021 ca prim OEM.

Mașinile Mazda sunt făcute pentru șoferi. Pentru a-și continua sprijinul pentru obiectivul industriei de a avea o lume fără accidente de circulație, Mazda a anunțat că își va extinde tehnologiile avansate de siguranță prin introducerea sistemului său de conducere autonomă centrată pe om „Conceptul Mazda Co-Pilot”. Acest lucru va apărea mai întâi sub forma Mazda Co-Pilot 1.0.

Cu conceptul Mazda Co-Pilot, în timp, compania niponă va introduce un sistem care monitorizează în permanență starea șoferului. Dacă se detectează o schimbare bruscă a stării fizice a acestuia, sistemul trece la conducerea autonomă aducând mașina într-un loc sigur și efectuând un apel de urgență.

Împreună cu cinci companii japoneze OEM , Mazda va dezvolta specificații tehnice standard pentru dispozitivele de comunicații din generația următoare pentru a promova un sistem de comunicații uniformizat care să ofere servicii conectate mai sigure, fără stres.

Te-ar mai putea interesa și
Năsui: Zero taxe pe salariul minim e o măsură care începe de la 1 ianuarie 2022, într-un sector privat. Poate fi HoReCa
Năsui: Zero taxe pe salariul minim e o măsură care începe de la 1 ianuarie 2022, într-un sector privat. Poate fi HoReCa
Neimpozitarea salariului minim ar putea fi o soluţie pentru păstrarea forţei de muncă în ţară, iar această măsură va începe la 1 ianuarie 2022 într-un sector privat, care ar putea fi......
Verchere, OMV Petrom: Vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, dacă legislaţia nu va fi modificată în acest an
Verchere, OMV Petrom: Vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, dacă legislaţia nu va fi modificată în ...
Dacă Legea offshore nu va fi modificată în acest an, vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, a declarat, ...
Pfizer estimează că va câştiga 33,5 miliarde de dolari în acest an din vânzarea de vaccinuri anti-Covid
Pfizer estimează că va câştiga 33,5 miliarde de dolari în acest an din vânzarea de vaccinuri anti-Covid
Grupul farmaceutic american Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, miercuri, estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 ...
Ringier preia participaţiile deţinute de Axel Springer pe mai multe pieţe din Europa de Est
Ringier preia participaţiile deţinute de Axel Springer pe mai multe pieţe din Europa de Est
Grupul elveţian de media Ringier AG a anunţat miercuri că a decis să îşi extindă activităţile din Europa de Est ...