1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Mazda şi Ford au încheiat alianţa lor de 36 de ani. Vor continua să lucreze împreună la producţia unor modele

Producătorul auto nipon Mazda Motor Corp şi compania americană Ford au încheiat parteneriatul lor de 36 de ani dar vor continua să lucreze împreună la producţia unor modele, a anunţat duminică presa din Japonia, transmit EFE şi Kyodo.

16 noi, 2015 | Agerpres

Ford a vândut în perioada aprilie - septembrie restul participaţiei de 2,1% pe care o mai deţinea la Mazda, finalizând procesul de ieşire din acţionariatul companiei nipone început în timpul crizei din 2008, au declarat reprezentanţii Mazda pentru Kyodo.

În 1979, Ford a achiziţionat 25% din Mazda şi apoi şi-a majorat participaţia la 33,4%, în 1996.

Companiile vor continua să lucreze împreună la producţia unor autoutilitare la fabrica lor comună din Thailanda, precum şi la vehiculele produse în fabricile din Taiwan şi Africa de Sud, au anunţat reprezentanţii companiei nipone.

Ford Motor a raportat recent creşterea profitului în trimestrul trei din 2015, datorită performanţei record din America de Nord.

Profitul net a urcat la 1,9 miliarde de dolari în perioada iulie - septembrie 2015, de la 1,1 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2014. Câştigul pe acţiune după plata taxelor, excluzând elementele excepţionale, a fost de 0,45 dolari, sub estimările analiştilor.

Al doilea producător auto din SUA a reafirmat că se aşteaptă la un profit înainte de taxe de 8,5 - 9,5 miliarde de dolari în acest an, iar marjele de profit din America de Nord vor fi în partea superioară a precedentei estimări, de 8,5% - 9,5%.

În primele nouă luni din acest an, marja de profit a Ford în America de Nord a fost de 9,9%, în timp ce General Motors a raportat o marjă de profit de 10,5%.

De asemenea, profitul înainte de taxe al Ford în America de Nord s-a ridicat la 2,7 miliarde de dolari iar în afara regiunii Ford a înregistrat pierderi înainte de taxe de 340 milioane de dolari, deşi pierderile din Europa şi America de Sud s-au atenuat.

Veniturile au urcat la 38,1 miliarde de dolari în trimestrul trei din acest an, în creştere cu 3,2 miliarde de dolari faţă de perioada similară din 2014.

În România, Ford a demarat producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici şi prima maşină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova şi motorul EcoBoost.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO