1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Economie

McCain: România nu îşi permite să dea înapoi în lupta împotriva corupţiei

Senatorul republican John McCain din Arizona, preşedintele Comisiei pentru Apărare din cadrul Senatului american, se declară îngrijorat de legislaţia Guvernului de la Bucureşti cu privire la dezincriminarea corupţiei şi avertizează că România nu poate da înapoi în lupta împotriva acestui fenomen în contextul ameninţării Rusiei la adresa democraţiei în Europa, scrie News.ro.

04 feb, 2017 | ECONOMICA.net

Sunt profund îngrijorat de decretul Guvernului român cu privire la dezincriminarea anumitor infracţiuni de corupţie", spune influentul senator.

"Acest decret subminează progresele semnificative pe care România le-a făcut în lupta împotriva corupţiei şi ar putea bloca eforturi viitoare în lupta antocorupţie", apreciază el.

Mc Cain aduagă că "preşedintele român Klaus Iohannis şi comunitatea juridică au avertizat că acest decret poate submina statul de drept şi poziţia internaţională a României".

"Poporul român înţelege clar implicaţiile (iniţiativei Guvernului), având în vedere că peste 200.000 de protestatari au ieşit în stradă ieri (vineri) şi continuă să demonstreze astăzi", afirmă senatorul. Citeşte mai mult pe News.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO