McDonald’s a închis site-ul prin care le recomanda angajaţilor săi să evite mâncarea fast-food

Compania McDonald’s şi-a închis temporar, miercuri, site-ul dedicat personalului, McResource Line, pe care îşi sfătuia angajaţii să nu consume mâncăruri de tip fast-food, ci meniuri mai sănătoase, bazate pe fructe şi legume.
Economica.net - joi, 26 dec. 2013, 20:48
McDonald's a închis site-ul prin care le recomanda angajaţilor săi să evite mâncarea fast-food

„Mâncărurile de tip fast-food reprezintă alternative rapide şi accesibile ca preţ (…) faţă de mâncarea gătită. Chiar dacă sunt convenabile şi economice pentru un stil de viaţă ocupat, meniurile fast-food sunt de obicei bogate în calorii, grăsimi saturate, zahăr şi sare şi expun oamenii riscului de obezitate”, se spunea pe acest site, informează dailymail.co.uk.

„Deocamdată, trecem prin operaţiuni de mentenanţă, pentru a vă oferi cea mai bună experienţă posibilă. Ne cerem scuze pentru aceste upgrade-uri care sunt în curs de desfăşurare”, se arată pe site-ul principal al companiei McDonald’s, care a confirmat închiderea paginii de internet McResource Line, informează CNN.

În ciuda faptului că oferta de meniuri de la McDonald’s include mâncăruri prăjite şi alte produse pe bază de potenţiatori de gust, compania le recomanda angajaţilor săi, pe site-ul McResource Line, să evite „produsele prăjite” şi să „limiteze adaosul de brânză, şuncă şi maioneză”.

Avertismentul avea, de asemenea, în vedere hamburgerii, cartofii prăjiţi şi sucurile acidulate, deoarece „o dietă bogată în grăsimi prezintă un risc mare de obezitate”.

Numeroase restaurante tip fast-food oferă reduceri la mâncare şi pauze de masă scurte pentru angajaţi, forţându-i astfel să mănânce mâncare nesănătoasă.

Din acest motiv, angajaţii companiei McDonald’s erau sfătuiţi să mănânce în alte locuri: „Mâncaţi în locuri care oferă o varietate de salate, supe şi legume”.

Acelaşi site a ajuns pe prima pagină a presei internaţionale la începutul anului, când şi-a îndemnat angajaţii, nemulţumiţi de salarii, să îşi vândă lucruri din casă, să aplice pentru obţinerea cupoanelor pentru mâncare şi să îşi mai ia o slujbă pentru a face faţă crizei financiare.

Pe site apăreau sfaturi şi despre cum să dai bacşis bonelor, portarilor, antrenorilor personali şi personalului responsabil de curăţarea piscinelor.

Înainte de închiderea site-ului, un purtător de cuvânt al companiei McDonald’s a declarat că mesajele respective au fost „complet scoase din context”.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...