McDonald’s anunţă reducerea administrării de antibiotice la puii serviţi în restaurantele sale din întreaga lume

Lanţul de restaurante fast-food McDonald's ia în calcul reducerea în următorii ani a utilizării antibioticelor în cazul puilor pe care îi serveşte în toată lumea, la scurt timp după ce a adoptat deja măsuri similare în Statele Unite ale Americii, informează joi AFP.
Economica.net - joi, 24 aug. 2017, 15:49
McDonald's anunţă reducerea administrării de antibiotice la puii serviţi în restaurantele sale din întreaga lume

”Începând din 2018, vom începe să punem în aplicare o nouă politică privind utilizarea antibioticelor în cazul puilor de crescătorie de pe toate pieţele din lume’, a anunţat compania într-un comunicat publicat marţi.

Începând de anul trecut, McDonald’s nu mai serveşte pui de găină trataţi cu antibiotice în restaurantele sale din Statele Unite. Planul anunţat de grupul american de restaurante la nivel mondial este însă mai puţin ambiţios decât cel aplicat în SUA, deoarece se referă numai la antibioticele considerate critice de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru sănătatea umană.

McDonald’s nu va mai servi pui de găină expuşi la astfel de antibiotice începând din 2018 în Brazilia, Canada, Japonia şi Coreea de Sud şi de la sfârşitul anului 2019 în Europa, Rusia şi Australia. De la începutul anului 2027 măsura se va aplica şi în China.

Creşterea intensivă a păsărilor şi înmulţirea bolilor i-a determinat pe fermieri să utilizeze din ce în ce mai intens antibiotice pentru a evita contaminarea cu microbi care pot provoca pagube însemnate în cadrul fermelor. Această utilizare intensivă a dus însă la dezvoltarea unei rezistenţe a unor microbi la antibiotice.

Ca urmare, ONG-urile şi organizaţiile din domeniul sănătăţii au estimat că utilizarea antibioticelor – ce permit, de asemenea, puilor să crească mai rapid – reduce efectul medicamentelor administrate consumatorilor în caz de nevoie.

În Statele Unite, anunţul McDonald’s s-a bucurat de apreciere, în special din partea asociaţiei consumatorilor Consumers Union care a declarat că decizia ar putea aduce ”schimbări radicale”.

Simbol al alimentaţiei junk food, grupul a adoptat în ultimii ani mai multe iniţiative în încercarea de a-şi redresa imaginea, notează AFP. Spre exemplu, compania a diminuat cantitatea de grăsime din meniurile ”Happy Meal” destinate copiiilor.

Te-ar mai putea interesa și
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice și industriale din România, a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că își continuă parteneriatul pe termen lung cu......
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja (PNL) vrea crearea unui grup tehnic de lucru
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja ...
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marţi, că nu-şi doreşte să ajungă în situaţia de a trebui să ia măsuri ...
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
Furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice interesaţi de instalarea şi exploatarea unor reţele publice ...
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 decembrie
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 ...
Uniunea Europeană şi SUA sunt conştiente că trebuie să găsească o soluţie la disputa tarifelor vamale suplimentare ...