1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

McDonald's lansează MacCoin, moneda cu aceeaşi valoare în orice ţară

McDonald’s a lansat, la nivel global, inclusiv în România, o colecție de 6,2 milioane de monede în ediție limitată, MacCoins, pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la apariţia Big Mac-ului. 

30 iul, 2018 | ECONOMICA.net

Cele cinci monede MacCoin, care reprezintă fiecare câte un deceniu din istoria Big Mac, nu au valoare în numerar, dar ele pot fi date la schimb pentru un Big Mac, până la finalul lui 2018.

MacCoins vor fi distribuite în restaurantele McDonald’s din peste 50 de țări din întreaga lume.

"În cei 50 de ani ai săi, Big Mac a devenit un simbol atât de universal, încât este utilizat pentru măsurarea puterii de cumpărare a monedelor internaționale. Astfel, cu ocazia aniversării, McDonald’s lansează colecția de monede în ediție limitată MacCoin. În limita stocurilor disponibile, clienții vor putea intra în posesia monedelor începând cu 2 august", au anunţat reprezentanţii companiei.

Daniel Boaje, director general McDonald’s România, a declarat că în ultimii 23 de ani, de când compania este prezentă pe piaţa locală, românii au cumpărat de la McDonald’s peste 70 de milioane de burgeri Big Mac.

În 1986, publicația britanică The Economist a lansat Indicele Big Mac, un ghid bazat pe teoria parității puterii de cumpărare. Practic, acesta compară prețul unui Big Mac în zeci de țări din întreaga lume și promovează ideea că, pe termen lung, cursurile de schimb valutar ar trebui să ajungă la un echilibru al prețului pe care același produs îl are în oricare două țări - în acest caz, burgerul Big Mac.

Cu timpul, indicele Big Mac a devenit un standard global, a fost inclus în mai multe manuale economice și a devenit subiectul a zeci de studii academice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO