McDonald’s şi-a suspendat activitatea în Crimeea. Angajaţilor li se oferă locuri de muncă în Ucraina

Grupul american McDonald's a suspendat activitatea la restaurantele sale din Crimeea 'din motive legate de fabricaţie' dar speră să-şi reia operaţiunile de îndată ce va fi posibil, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 04 apr. 2014, 07:49
McDonald's şi-a suspendat activitatea în Crimeea. Angajaţilor li se oferă locuri de muncă în Ucraina

Cel mai mare lanţ de restaurante din lume a anunţat că va oferi locuri de muncă angajaţilor săi din Crimeea în alte locaţii McDonald’s din Ucraina şi îi va ajuta la relocare.

McDonald’s deţine trei restaurante în Crimeea – la Simferopol, Sevastopol şi Ialta – ale căror adrese au fost retrase de pe site-ul său de internet.

Alţi retaileri au părăsit capitala Crimeii, Simferopol, în ultimele zile, inclusiv bănci din Ucraina.

Crimeea, peninsulă din sudul Ucrainei, a fost alipită Rusiei în urma unui referendum controversat desfăşurat la 16 martie, provocând instituirea de sancţiuni din partea SUA şi a Uniunii Europene.

În replică, Vladimir Jirinovski, vicepreşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a declarat vineri că intenţionează să obţină închiderea restaurantelor McDonald’s la Moscova şi în restul teritoriului Federaţiei Ruse, după cum relatează agenţia de presă RIA Novosti.

‘Este foarte bine că McDonald’s şi-a închis restaurantele în Crimeea’, a spus Jirinovski, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), care a adăugat că a dat ordin militanţilor partidului său să picheteze reţeaua McDonald’s atât în capitală, cât şi în ţară.

‘Le vom închide peste tot în ţară, iar apoi ne vom apuca de Pepsi-Cola’, a declarat Jirinovski, exprimându-şi nemulţumirea că în Rusia este tolerată denumirea restaurantelor în limba engleză.

Grupul McDonald’s este prezent şi pe piaţa din România.

Anexarea luna trecută a Crimeii de către Rusia a declanşat cea mai gravă criză în relaţiile Est-Vest de la sfârşitul războiului rece. Occidentul a impus sancţiuni asupra unor oficiali ruşi şi oameni de afaceri apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin. NATO a decis suspendarea cooperării cu Rusia şi şi-a intensificat acţiunile de susţinere şi asigurare a aliaţilor din flancul estic şi baltic al Alianţei. Rusia a cerut explicaţii NATO pentru intensificarea acţiunilor sale în Europa de Est.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...