MDRT va apela la Dracula pentru promovarea României în China, India şi Orientul Mijlociu

Legenda lui Dracula va fi promovată în China, India şi Orientul Mijlociu, pieţe care nu au fost afectate de criza economică şi care au un mare potenţial, a declarat agenţiei MEDIAFAX Cristian Bărhălescu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Economica.net - mie, 05 sept. 2012, 15:44
MDRT va apela la Dracula pentru promovarea României în China, India şi Orientul Mijlociu

„Consider că o reevaluare, o repoziţionare a strategiei, a master planului, care a fost făcut în anul 2007, în alte condiţii economice, este necesară acum, pentru că pieţele ţintă pe care le considerăm apropiate şi aducătoare de turişti, cum sunt Germania, Austria, Marea Britanie sau Rusia se pot completa cu pieţe gen Orientul Mijlociu, piaţă care în momentul de faţă nu a fost afectată profund de criză şi de asemenea China sau India. Pe aceste pieţe România nu a fost promovată până acum”, a spus Bărhălescu.

El a adăugat că România va încerca să acorde vize celor „care sunt cu adevărat” turişti, fie că vin din China, India sau Orientul Mijlociu.

„Trebuie să ne uităm puţin şi ce fac alţii şi să vedem că Statele Unite investesc în următoarea perioadă foarte mulţi bani în promovarea pe pieţele din China şi India, pentru că acolo este un număr mare de turişti. Thailanda şi-a revenit datorită pieţei chineze”, a mai spus secretarul de stat.

Bărhălescu a afirmat că în China, India şi Orientul Mijlociu România poate promova tot ceea ce înseamă circuite gen Dracula, gen Transilvania, dar şi circuite culturale, Delta Dunării şi staţiuni balneoclimaterice.

„Intenţionăm să redeschidem biroul de turism din China, iar în India ne gândim să deschidem un astfel de birou. Trebuie să promovăm în aceste zone ceea ce avem. Vreme de 20 de ani s-a încercat demitizarea lui Dracula, dar merge promovat. Până la urmă trebuie să ne legăm de acest mit pentru că dacă spui cuiva că eşti din România în Statele Unite sau China, se uită puţin şi nu înţelege, dar dacă îi spui că eşti din Transilvania, datorită mitlui Dracula, sigur ştie să te localizeze”, a adăugat reprezentantul MDRT.

El a arătat că Dracula are o imagine deja creată în lume şi nu trebuie inventat ceva nou pentru a fi promovat.

Bărhălescu crede că ar trebui promovate, legat de Dracula, Castelul Bran şi Sighişoara, atracţii incluse în pachetele multor agenţii de turism. „În bugetul anului viitor vom avea cu siguranţă sume alocate către acest domeniu”, a afirmat el.

Ideea promovării României apelând la legenda lui Dracula nu este nouă, dar de fiecare dată încercările au fost abandonate.

Cea mai mediatizată iniţiativă a fost proiectul Dracula Park, lansat în noiembrie 2001, iar locaţia aleasă în prima variantă a fost Sighişoara. Proiectul a fost una dintre iniţiativele de început de mandat ale fostului ministru al Turismului Dan Matei Agathon.

Ulterior, din cauza unor probleme legate de terenul de lângă Sighişoara, s-a decis amplasarea parcului la Snagov, pe un teren aflat în proprietatea privată a statului şi în administrarea Regiei pentru Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Executivul a anulat, în 2006, titlul de parc industrial acordat proiectului Dracula Park după ce un control al Autorităţii de Control a Guvernului a relevat că titlul de parc industrial a fost acordat ilegal. Autoritatea a apreciat că asocierea nu a fost în interesul statului, care a participat cu 460 hectare teren în valoare de peste 400 milioane euro, în timp ce societatea Dracula Park nu a avut nici un aport material.

Ulterior, proiectul Dracula Park şi promovarea mitului Dracula au fost abandonate.

Te-ar mai putea interesa și
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea în premierul Boris Johnson după o serie de scandaluri care au afectat......
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la remedierea problemelor
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la ...
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 95.000 de lei hotelurile bucureştene Ambasador, Novotel şi Continental ...
România este al doilea exportator de grâu din UE după Franța, în sezonul 2021/2022
România este al doilea exportator de grâu din UE după Franța, în sezonul 2021/2022
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene în sezonul 2021/22, care s-a închinat la data de 30 iunie, au urcat cu ...
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi Design Construct, anchetată în „Afacerea Panseluţa” încheiată pe vremea lui Chiliman
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi ...
În ultimul an şi jumătate de când a devenit primar la Sectorul 1, Clotilde Armand şi-a făcut un obicei din a se "război" ...