1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

News

ME a stabilit cu Muntenegru un calendar pentru semnarea unui Acord de cooperare economică, în 2013

Reprezentanţii Ministerul Economiei (ME) au stabilit cu oficialităţile din Muntenegru un calendar care să conducă la finalizarea negocierilor în vederea semnării unui Acord de cooperare economică între România şi Muntenegru în cursul acestui an, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.

05 iul, 2013 | Agerpres

Manuel Donescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a efectuat o vizită în Republica Macedonia şi Muntenegru, în perioada 3-4 iulie 2013, alături de delegaţia condusă de ministrul român al afacerilor externe. Programul secretarului de stat a inclus, la Skopje, întrevederi cu omologul macedonean, Anche Trifunov, secretar de stat în Ministerul Economiei, cu Visar Fida, preşedintele Agenţiei pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor, precum şi cu oameni de afaceri din comunitatea aromână.

'Cu acest prilej s-a convenit organizarea primei sesiuni a Comisiei mixte între România şi Republica Macedonia, în cel mai scurt timp, după finalizarea procedurii intrării în vigoare a Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Macedonia privind cooperarea economică şi tehnico-ştiinţifică. Totodată, părţile au stabilit să organizeze un Forum de afaceri româno-macedonean, precum şi misiuni economice sectoriale, cu sprijinul Camerelor de Comerţ din cele doua ţări, în vederea impulsionării schimburilor comerciale bilaterale şi identificării de noi oportunităţi investiţionale. A rezultat că părtile dispun de un potenţial ridicat în plan economic şi comercial care poate fi mai mult valorificat, îndeosebi din perspectiva accesului companiilor româneşti pe piaţa din Macedonia în sectoare precum: maşini şi echipamente de transport, agro-alimentar, energetic, farmaceutic, ICT, industria chimică şi produse minerale', se arată în document.

La Podgoriţa, Manuel Donescu a avut întrevederi cu Marko Vujovic, adjunctul ministrului muntenegrean din Ministerul Economiei şi Ivan Saveljic, vicepreşedintele Camerei de Comerţ din Muntenegru.

'A fost stabilit un calendar care să conducă la finalizarea negocierilor în vederea semnării unui Acord de cooperare economică între România şi Muntenegru în cursul acestui an, eventual cu ocazia posibilei vizite a primului ministru macedonean la Bucureşti. Un alt aspect convenit îl constituie organizarea unui Forum de afaceri, precum şi a unor misiuni economice cu sprijinul sistemului cameral. Părţile au convenit să analizeze posibilitatea introducerii de zboruri directe între Bucureşti şi Podgoriţa în vederea facilitării turismului şi contactelor la nivelul oamenilor de afaceri din cele două ţări'informează comunicatul citat.

Oficialii de la Podgoriţa au pus la dispozitie o serie de informaţii privind oportunităţile de afaceri oferite de piaţa din Muntenegru pentru companiile româneşti, precum şi posibilitatea participării la licitaţii în diverse sectoare precum energetic, infrastructură, transporturi, agricol şi turistic.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO