Mechel a înregistrat pierderi de 1,7 miliarde dolari în 2012

Mechel a înregistrat anul trecut pierderi nete de 1,7 miliarde dolari, din cauza activelor neperformante şi a deprecierii fondului comercial, grupul rus precizând că vânzarea unor operaţiuni din străinătate, inclusiv a celor din România, va elimina impactul negativ al acestora asupra rezultatelor.
Economica.net - lun, 15 apr. 2013, 16:06
Mechel a înregistrat pierderi de 1,7 miliarde dolari în 2012

În 2011, Mechel a înregistrat un profit net de 730 de milioane de dolari, potrivit datelor publicate de grup.

„Anul trecut, grupul a operat în condiţii dificile pe piaţa produselor miniere, pe fondul instabilităţii economiei mondiale. Faptul s-a reflectat în înrăutăţirea rezultatelor financiale ale principalelor activităţi şi în necesitatea de a constitui rezerve şi de a reduce valoarea fondului comercial”, a declarat directorul general al grupului, Evgeni Mikhel.

Veniturile Mechel au coborât cu 10,1%, la 11,3 miliarde de dolari.

Directorul diviziei de oţel a grupului, Vladimir Titski, a arătat că activele pe segmentul electrometalurgic din străinătate au fost responsabile pentru o parte semnificativă din deprecierea fondului comercial, care a avut impact asupra rezultatelor financiare finale.

„În aplicarea noii strategii a grupului de optimizare a structurii activelor, în primul trimestru al acestui an am vândut fabricile din România, iar activităţile lor nu vor mai avea o influenţă negativă asupra rezultatelor diviziei”, a arătat Titski.

Mechel a vândut în februarie, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro) combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Firma Invest Nikarom, înregistrată în România, are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.

Mechel Câmpia Turzii (INSI) a solicitat în martie Tribunalului Cluj intrarea în insolvenţă, aceasta fiind a treia fostă companie a grupului Mechel care solicită o astfel de măsură, după Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica și-a lansat aplicația de mobil. Cum se numește UPDATED – comunicat Hidroelectrica
Hidroelectrica și-a lansat aplicația de mobil. Cum se numește UPDATED – comunicat Hidroelectrica
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și compania care înregistrat cea mai mare creștere a numărului de clienți pe furnizare, și-a lansat aplicația de......
CFR SA electrifică încă opt secții de circulație: Licitație pentru Podu Olt – Sibiu – Vințu de Jos
CFR SA electrifică încă opt secții de circulație: Licitație pentru Podu Olt – Sibiu – Vințu de Jos
CFR SA, prin sucursala regională CF Brașov, a lansat licitație pentru studiul de fezabilitate necesar electrificării ...
Huawei lansează în România primul ceas smart cu finisaje din aur de 18K
Huawei lansează în România primul ceas smart cu finisaje din aur de 18K
Huawei Consumer Business Group (CBG) lansează în România primul dispozitiv smart din categoria wearables, care îmbină ...
Propunerile SGG pentru posturile din Consiliul de Supraveghere la Transelectrica. Pe listă e și Adrian Borotea, care a fost la CEZ
Propunerile SGG pentru posturile din Consiliul de Supraveghere la Transelectrica. Pe listă e și Adrian Borotea, care a ...
Transelectrica a anunțat în această dimineață care sunt numirile propuse de acționarul majoritar pentru pozițiile ...