Mechel: Combinatul siderurgic Oţelu-Roşu nu se închide

Combinatul Siderurgic Ductil Steel Oţelu Roşu va continua să funcţioneze în condiţii normale, dau asigurări reprezentanţi ai Companiei Mechel.
Economica.net - mie, 26 sept. 2012, 20:54
Mechel: Combinatul siderurgic Oţelu-Roşu nu se închide

 

Decizia Consiliului de Administraţie a OAO Mechel referitoare la vânzarea întreprinderilor româneşti nu presupune închiderea producţiei, a declarat, pentru AGERPRES, Olga Chumakova, din partea companiei Mechel.

Activitatea întreprinderilor româneşti Mechel, din lista activelor recomandate de către Consiliul de Administraţie spre vânzare, va continua să funcţioneze în regim normal. ”În data de 21 septembrie a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie OAO Mechel, la care, pe lângă alte subiecte, s-au discutat măsurile de restructurare a activelor grupului din cadrul noii strategii, aprobată în luna mai, având ca scop îmbunătăţirea rezultatelor financiare şi majorarea valorii capitalizate a companiei. Decizia de vânzare a acestor active nu presupune oprirea permanentă a producţiei. Mai mult decât atât, pentru evitarea închiderii întreprinderilor, Mechel va depune eforturi maxime spre păstrarea uzinelor în stare funcţională. Grupul Mechel este interesat în asigurarea valorii capitalizate maxime a activelor sale din România’, spune Olga Chumakova.

În lista întreprinderilor recomandate spre vânzare, printre altele, au intrat şi uzinele siderurgice din România: Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Târgovişte, Laminorul Brăila.

În scopul realizării acestui obiectiv, conducerea Mechel a fost nevoită să ia o serie de măsuri de optimizare a producţiei şi minimizare a costurilor. Astfel a fost suspendată temporar funcţionarea unor secţii şi au fost disponibilizaţi o parte dintre angajaţi. În acelaşi timp, aceste măsuri au permis păstrarea viabilităţii întreprinderilor. Cea mai mare parte dintre angajaţi, însă, vor fi păstraţi. Toţi angajaţii disponibilizaţi vor primi compensaţii, conform cu legislaţia în vigoare şi a Contractelor colective de muncă, a mai precizat Olga Chumakova. În acest timp, conform deciziei Consiliului de Administraţie, Mechel va duce tratative cu potenţialii investitori, care sunt interesaţi în păstrarea integrităţii întreprinderilor şi dezvoltării uzinelor româneşti Mechel.

Directorul General al Diviziei Est-Europene Mechel, Yurii Guschin, a declarat că decizia Consiliului de Administraţie se referă la o posibilă schimbare a proprietarului întreprinderilor. ”Întreprinderile Mechel din România vor avea regim de funcţionare în condiţii normale, în conformitate cu programul de încărcare a capacităţilor şi conjunctura pieţii. La Mechel Târgovişte, Ductil Steel Buzău şi Laminorul Brăila vor funcţiona toate capacităţile de producţie, conform programului aprobat. La Mechel Câmpia Turzii va funcţiona secţia trăgătorie de oţel, iar Ductil Steel Oţelu Roşu va funcţiona în condiţii normale. Considerăm că măsurile efectuate ne vor permite să păstrăm viabilitatea întreprinderilor’, a subliniat Yurii Guschin.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică. ‘Mechel’ asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, armături metalice, energie electrică şi termică. Produsele companiei Mechel se comercializează pe piaţa internă şi piaţa externă.

În România, grupul Mechel este prezent prin şase întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Laminorul Brăila.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...