Mechel Târgovişte: Noi concedieri sunt anunţate până la sfarşitul anului

Un număr de 65 de persoane de la Combinatul Mechel Târgovişte şi Mechel Reparaţii vor fi concediate până la sfârşitul lunii decembrie a acestui an, iar 1.500 de persoane ar putea intra în şomaj tehnic timp de 30 de zile, din cauza lipsei de comenzi.
Economica.net - vin, 16 nov. 2012, 12:22
Mechel Târgovişte: Noi concedieri sunt anunţate până la sfarşitul anului

Potrivit preşedintelui Sindicatului „Metalurgistul” din cadrul Mechel Târgovişte, Gabriel Banu, preavizele pentru angajaţii ce vor fi disponibilizaţi vor fi primite de aceştia până la sfârşitul anului, ei urmând să primească un salariu compensatoriu, banii pe concediu şi prima de vacanţă la zi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sunt 65 de persoane, 42 de la Mechel Reparaţii şi 23 de la Mechel vor fi concediate, la sfârşitul lunii decembrie vor primi preavizele, vor primi fiecare câte un salariu compensatoriu, banii pe concediul de odihnă şi prima de vacanţă la zi”, a declarat preşedintele Sindicatului „Metalurgistul” din cadrul Mechel Târgovişte, Gabriel Banu.

Potrivit aceleiaşi surse, în cazul în care comenzile vor lipsi, 1.500 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic cu 80 la sută din salariu, timp de 30 de zile.

„La Mechel, conform programului de lucru, în jur de 10-15 decembrie, dacă nu se mai schimbă nimic, nu intervin comenzi în perioada asta, urmează să oprească, în cel mai nefericit caz, o lună de zile să stăm în şomaj tehnic. Din 1.950 de angajaţi de la Mechel vor fi câteva sute, probabil, care vor veni, adică vor face lucrări de revizii, de reparaţii, de întreţinere, o secţie de pregătire a fierului vechi, deci aproape 1.500 de oameni vor sta acasă până în jur de 10 ianuarie”, a mai declarat Gabriel Banu.

Grupul metalurgic rus Mechel a scos la vânzare numeroase active, inclusiv uzinele deţinute în România, şi doreşte să obţină, potrivit Kommersant.ru, 150 milioane de dolari pentru combinatele Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Laminorul Brăila şi Ductil Steel.

Grupul vrea 46 milioane dolari pentru Mechel Târgovişte, 33 milioane de dolari pentru Mechel Câmpia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Brăila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel.

Mechel a scos la vânzare numeroase active pentru a-şi reduce datoriile şi a finanţa un proiect minier, printre acestea numărându-se companiile controlate prin firma Eastern European Steel Division SRL, care coordonează activităţile grupului în România.

Grupul este prezent în România din 2002 şi deţine Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...