1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Meda şi Vincon, companii deţinute de Luchi Georgescu, au donat 500.000 de lei spitalelor din România

Meda și Vincon (Beciul Domnesc), companii deţinute de antreprenoarea Luchi Georgescu, doi dintre marii prelucrători de carne şi producției de vin, donează 500.000 de lei pentru a ajuta spitalele în lupta împotriva COVID-19.


06 apr, 2020 | ECONOMICA.net

„Trecem printr-o perioadă prin care nu am mai trecut, nu avem experiență, nu știm ce va fi de la o zi la alta. Nu mai vorbim acum doar despre afaceri, este o luptă cu viața și este cea mai importantă. Mesajul meu, în primul rând pentru antreprenori, este să-și susțină oamenii, să nu distrugă colectivele. Afacerile se fac cu oameni și viața este pentru oameni, deci avem o responsabilitate în plus față de salvarea vieții personale. Vincon Vrancea, Meda Prod, o parte dintre firmele grupului meu, doneaza 500.000 lei și sperăm să facem și mai mult pe viitor”, spune Luchi Georgescu.

Cei 500.000 de mii de lei donați vor fi o infuzie necesară pentru spitalele românești și îi vor ajuta pe medicii-eroi în lupta contra COVID-19 și în salvarea vieților românilor. Banii vor contribui la achiziționarea de echipamente medicale și de protecție pentru unitățile spitalicești aflate în „prima linie”.

Cu o istorie de peste 21 ani de la infiintare, Meda Prod ’98 este una dintre principalele companii producătoare de mezeluri din România. Societatea numără peste 650 angajați, deserveste cateva mii de magazine din retailul traditional si modern  și are puncte de lucru deschise în București, Craiova, Arad, Turda și Bacău.

 Vincon România este unul din marii producători de vin, băuturi spirtoase şi oţet din România. Fondat în anul 1949, Vincon România a fost privatizat în 1999 şi de atunci Luchi Georgescu este acţionarul majoritar şi preşedintele companiei. Compania deţine 1.500 de hectare de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi, 11 ferme viticole, zece crametrei platforme industriale pentru condiţionarea şi îmbutelierea vinului, a băuturilor spirtoase şi a oţetului, dar şi trei depozite.

În crama Beciul Domnesc, monument istoric, renovată și modernizată de curâd, este adăpostită  cea mai mare vinotecă profesională din România, cu peste 100.000 de sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949. Societatea are peste 600 de angajați, produsele sale fiind pe rafturile magazinelor din toate județele țării.

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO