1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Companii

Grevă generală la TVR: MediaSind TVR a început strângerea de semnături pentru organizarea protestului

MediaSind TVR a început strângerea de semnături pentru organizarea grevei generale în Televiziunea Naţională, în condiţiile în care conflictul de muncă poate fi declanşat oficial după expirarea contractului actual, respectiv după data de 1 ianuarie 2020, informează organizaţia, scrie Agerpres.

05 dec, 2019 | Agerpres

"Potrivit precizărilor făcute astăzi, 5 decembrie 2019 de ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă, n.r.), la solicitarea noastră, conflictul de muncă va fi declanşat oficial după expirarea contractului actual, şi anume după data de 1 ianuarie 2020, urmând ca între timp organizaţiile sindicale să strângă semnăturile necesare pentru organizarea grevei generale. Din acest motiv, concilierea conflictului de muncă la ITM va avea loc după această dată. Pe această cale, facem un apel către toţi salariaţii Televiziunii Naţionale să se alăture demersului nostru pentru a obliga conducerea să se aşeze la masa negocierilor şi să realizăm împreună un contract colectiv benefic atât pentru angajaţi, cât şi pentru instituţie", arată MediaSind.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu prevederile art.129 alin. 3 din Legea nr. 62/2011, conducerea Societăţii Române de Televiziune SRTV era obligată să iniţieze negocierile colective cu maxim 45 de zile înainte de expirarea actualului CCM, adică data de 15 noiembrie 2019. În acest sens, administraţia SRTV trebuia să trimită invitaţia la negociere către toate părţile interesate, inclusiv către salariaţi, pentru ca aceştia să-şi poată alege reprezentanţii.

Conform adresei nr.36/IM/17.07.2019 a Ministerului Muncii, în cazul în care, din diferite motive, angajaţii nu-şi aleg reprezentanţii cu jumătate plus unul din voturile lor, "negocierea contractului colectiv de muncă poate continua numai cu reprezentanţii federaţiei sindicale reprezentative, în baza mandatului acordat de sindicatul afiliat din TVR", şi anume Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind şi Sindicatul TVR Craiova, explică organizaţia sindicală.

"Refuzul angajatorului de a iniţia negocierea CCM în conformitate cu prevederile legale a determinat Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, în baza mandatelor primite de la membrii afiliaţi, să iniţieze procedurile de negociere. Întrucât, la prima întâlnire, din data de 27 noiembrie 2019, negocierile au fost blocate de reprezentanţii administraţiei, sindicatele afiliate federaţiei au decis declanşarea conflictului de muncă", se mai arată în comunicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO