Medicover raportează o creştere a veniturilor de 13,9% pe primele şase luni din 2018

Compania internaţională de servicii de sănătate şi diagnostic Medicover a raportat o creştere a veniturilor de 13,9% după primele şase luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din anul trecut, până la 323 milioane de euro, informează compania printr-un comunicat remis AGERPRES.
Economica.net - vin, 27 iul. 2018, 13:45
Medicover raportează o creştere a veniturilor de 13,9% pe primele şase luni din 2018

Medicover este prezentă în România prin reţeaua medicală clinică Medicover şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

‘În al doilea trimestru al acestui an am continuat să vedem o creştere generală organică solidă. Ne aşteptăm ca rata de creştere organică a EBITDA (profitul înainte de taxe, deprecieri şi amortizări, n.r.) pentru 2018 să varieze în intervalul 8-12%’, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

La nivel de grup, în prima jumătate a anului, Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creştere a veniturilor de 17,2%, până la 161,5 milioane de euro comparativ perioada similară din 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari după primele şase luni ale anului, în creştere cu 10,9%, până la o valoare de 167 milioane de euro.

Rezultatele diviziei de diagnostic au fost susţinute de evoluţiile foarte bune de pe pieţele din România şi Ucraina, se precizează în comunicatul citat.

Pe piaţa din România veniturile grupului au atins o valoare totală de 42,2 milioane euro în prima jumătate a anului, în creştere cu 17,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut. România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel de grup după Polonia şi Germania.

Divizia de Servicii Medicale din România (prezentă prin spitalul şi clinicile Medicover) a înregistrat, după primele şase luni ale anului, venituri de 16 milioane euro, în timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (prezentă prin reţeaua de laboratoare şi centre de recoltare Synevo) a înregistrat venituri totale de 26,2 milioane euro.

‘Angajamentul nostru de a creşte pe piaţa din România este susţinut de două tranzacţii importante anunţate deja în prima jumătate a anului. Spitalul Pelican din Oradea şi Centrul Medical Academica din Bucureşti consolidează reţeaua Medicover şi ne sprijină eforturile de a fi mai aproape de pacienţii noştri şi de a le oferi servicii complete la cel mai înalt nivel de calitate. Vom continua parcursul de creştere accelerată îi în perioada următoare’, a declarat Adrian Peake, Director General Medicover România.

Compania Medicover are 15.900 angajaţi şi venituri de aproximativ 580 milioane euro, pieţele sale principale fiind Polonia şi Germania.

Medicover România dispune de o reţea de 27 de clinici în Bucureşti şi în ţară şi un spital generalist în capitală.

Synevo este liderul în diagnostic de laborator în România şi oferă peste 2.000 de tipuri de analize uzuale şi avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2017, Synevo România administra o reţea naţională de 16 laboratoare şi 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând în 2017 aproape 15 milioane de teste.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...