Medicover România a preluat controlul asupra Mediplus Clinic, specializată în sănătatea femeii

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din ţara noastră, a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la Mediplus, clinică transdisciplinară dedicată sănătăţii femeii.
Cristina Şomănescu - lun, 17 ian. 2022, 11:40
Medicover România a preluat controlul asupra Mediplus Clinic, specializată în sănătatea femeii

Firma Mediplus Company SRL, care operează clinica Mediplus, e deţinută acum de ABC Medicover Holdings BV, cu 80% din capitalul social al societăţii şi de medicul Iosif Niculescu – cu 20% din capitalul social, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul de specialitate Termene.ro. 

Anterior acestei tranzacţii, structura capitalului social al firmei Mediplus Company a fost următoarea: Iosif Niculescu a deţinut 95% din capitalul social al firmei, în timp ce Ileana-Maria Niculescu a deţinut 5% din capitalul social al Mediplus Company, potrivit hotărârii nr. 1 a adunării generale a asociaţilor Mediplus Company, din 20 decembrie 2021, obţinută de Economica.net.

În urma tranzacţiei prin care Medicover a preluat 80% din capitalul social al firmei Mediplus Company, medicul Iosif Niculescu a rămas cu 20% din capital social al firmei care operează clinica Mediplus, iar Ileana-Maria Niculescu şi-a pierdut calitatea de asociat la firma antemenţionată, conform hotărârii nr. 1 a adunării generale a asociaţilor Mediplus Company, din 20 decembrie 2021, consultată de Economica.net.

Mediplus Company a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 2,27 de milioane de lei, cu peste 18% mai mici decât cele realizate în anul 2019. Firma a avut marjă de profit net de 0,59% în anul 2020, faţă de 6,27% în anul 2019, arată bilanţurile firmei, comparate de Economica.net.
Firma care operează clinica Mediplus a lucrat cu un număr mediu de 9 salariaţi în anul 2020.

Investiția în Mediplus se înscrie în strategia Medicover România de a-și dezvolta serviciile medicale care abordează  sănătatea femeii într-un mod multidisciplinar.

Amintim că joi, 13 ianuarie, Medicover a anunțat semnarea achiziției spitalului Polaris Medical din Cluj-Napoca, unul dintre cele mai mari spitale private de recuperare medicală din ţară, despre care Economica.net a scris aici. 

Medicover România are 25 de clinici în București și în țară, trei spitale generaliste (în Bucureşti, Oradea și Craiova), 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere.

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro și peste 32.000 de angajați la nivel mondial.

Te-ar mai putea interesa și
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Oficialii Skoda pun presiune pe grupul Volkswagen pentru ca decizia privind uzina de baterii din Europa Centrală și de Est să fie favorabilă Cehiei....
Fed: Dacă inflaţia nu decelerează suficient de repede, „atunci va trebui să avem în vedere să acţionăm mai agresiv”
Fed: Dacă inflaţia nu decelerează suficient de repede, „atunci va trebui să avem în vedere să acţionăm mai ...
Creşterea americană trebuie să rămână pozitivă fără a fi prea puternică pentru a putea opri inflaţia, a indicat ...
ACEA: România, creștere cu 35,6% într-o piață auto europeană în scădere
ACEA: România, creștere cu 35,6% într-o piață auto europeană în scădere
Raportul ACEA privind înmatriculările din primele patru luni ale anului 2022 arată o majorare cu 35,6% a pieței auto ...
Covid face ravagii în Coreea de Nord: bilanţul total ajunge la 1,72 de milioane de cazuri. Armata desfăşurată pentru a lupta împotriva coronavirusului
Covid face ravagii în Coreea de Nord: bilanţul total ajunge la 1,72 de milioane de cazuri. Armata desfăşurată pentru ...
 Liderul nord-coreean Kim Jong Un a criticat neglijenţa şi indolenţa funcţionarilor, care au agravat epidemia de coronavirus ...