Medima Health deschide o clinică de excelență în imagistică medicală în Brăila, în care a investit 1,5 milioane de euro

Rețeaua de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health a deschis o clinică în Brăila, printr-o investiție în valoare de 1,5 milioane de euro, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 27 iun. 2022, 16:47
Medima Health deschide o clinică de excelență în imagistică medicală în Brăila, în care a investit 1,5 milioane de euro

Situată pe Strada Danubiului Nr. 21, clinica Medima oferă pe plan local servicii de imagistică CT și RMN realizate cu aparatură ultraperformantă, de o echipă medicală de elită. Odată cu această lansare, rețeaua Medima Health ajunge la opt clinici operaționale la nivel național.

Pacienții brăileni beneficiază, în clinica Medima, de aportul diagnostic al unor echipamente de imagistică medicală de ultimă generație la nivel mondial: RMN – Siemens Magnetom Sempra 1,5T și CT – Siemens Somatom GO TOP. Noile tehnologii oferă o serie de avantaje importante față de aparatura din generațiile anterioare, precum calitatea ridicată a imaginilor obținute, timpul scăzut de investigare și reducerea dozei de radiații la nivelul minim pentru investigațiile CT.

Gama serviciilor medicale include toate tipurile de investigații de tip RMN și CT efectuate în prezent, de la examinări uzuale ale diverselor zone anatomice la explorări avansate, utile în patologiile complexe precum cele oncologice, vasculare, neurologice sau musculo-scheletale. Echipa medicală a clinicii este formată din medici radiologi de elită, cu supraspecializări în domeniu,condusa de Conf.Univ.Dr.Nicolae Sarbu, care vor asigura pacienților cel mai înalt nivel de acuratețe al rezultatelor.

„Am decis să investim în deschiderea unei clinici de imagistică în Brăila deoarece am constatat că există un deficit al acestor servicii medicale raportat la nevoile populației. Ne dorim să venim în sprijinul persoanelor care sunt nevoite fie să aștepte luni de zile pentru o programare la stat, fie să se deplaseze în orașele vecine pentru a efectua investigațiile medicale de care au nevoie. Prin aparatură de top și echipă de excepție, asigurăm pacienților servicii la cele mai înalte standarde, accesibile și aproape de casă”, afirmă Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

Un studiu recent evidențiază un decalaj semnificativ între România și țările din Europa de Vest în ceea ce privește utilizarea serviciilor de imagistică medicală. România se află pe ultimul loc în grupul analizat, cu un număr mediu anual de 38 examinări la 1000 de locuitori, de 5,4 ori mai mic comparativ cu media UE de 204 examinări medii anuale la 1000 locuitori.

Despre Medima Health

Medima Health este o rețea națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie, care oferă servicii de RMN/CT/PET-CT. Având opt clinici moderne operaționale și planuri de dezvoltare ambițioase pentru România, Medima Health asigură pacienților acces la investigații imagistice de înaltă performanță, realizate cu tehnologii moderne, la prețuri accesibile și fără perioade lungi de așteptare. Echipa Medima este formată din medici radiologi reputați, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog român proeminent și director medical al rețelei.

În septembrie 2020, Medima Health s-a asociat cu fondul românesc de private equity, Morphosis Capital, pentru un proiect de expansiune la nivel național.

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași raportează un profit net de peste 23 de milioane de lei, în creștere cu 19,8%
Antibiotice Iași raportează un profit net de peste 23 de milioane de lei, în creștere cu 19,8%
Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a obţinut un profit net de 23,16 milioane de lei în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu 19,8% faţă de perioada similară a anului......
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz a afişat un profit net consolidat în creştere cu 33% după ...
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș – Biharia
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat astăzi că a transmis spre publicare, în SICAP, ...
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ARCUB care nu-i aparținea
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ...
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce își exercită dreptul de preempţiune ...