MedLife a achiziţionat pachetul majoritar al Dent Estet

MedLife a achiziţionat pachetul majoritar din cadrul grupului de firme Dent Estet, operator de servicii stomatologice din România, potrivit unui comunicat al companiei, remis marţi Agerpres.
Economica.net - mar, 19 apr. 2016, 14:01
MedLife a achiziţionat pachetul majoritar al Dent Estet

‘Dent Estet reprezintă una dintre puţinele afaceri de nişă din România care a avut încă de la început o strategie de business bine definită în ceea ce priveşte dezvoltarea şi extinderea companiei, înregistrând şi o creştere constantă de la an la an. Aceste valori comune au reprezentat o premisă foarte bună pentru a ne uni forţele şi a acţiona sub umbrela unui sistem integrat, fiind o premieră în ceea ce priveşte alinierea a doi lideri în piaţă de servicii medicale private din România. În următoarea perioadă ţintim să extindem grupul de clinici Dent Estet cu cel puţin 1-2 unităţi în fiecare an, stomatologia urmând să devină una dintre cele şase divizii de business din cadrul MedLife, alături de hyperclinici, laboratoare, spitale, maternităţi şi farmacii’, a declarat Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, Oana Taban, fondator şi managing partner al grupului Dent Estet, va păstra integral atribuţiile de management în cadrul grupului, fiind direct responsabilă de strategia de dezvoltare şi extindere a reţelei Dent Estet. De asemenea, Oana Taban va prelua inclusiv managementul diviziei de stomatologie din cadrul MedLife, se precizează în comunicat.

‘Suntem onoraţi de parteneriatul cu MedLife şi de faptul că eforturile noastre din ultimii 17 ani au fost recunoscute şi apreciate de liderul incontestabil al pieţei serviciilor medicale din România. Ne-am alăturat unei companii cu care împărtăşim aceleaşi valori şi care s-a dezvoltat, aşa cum a făcut şi Dent Estet, punând mereu nevoile pacienţilor în centrul activităţii sale. De aceea, suntem încrezători că împreună vom contribui la creşterea business-ului, dar şi a pieţei de profil, investind constant în educaţie, inovaţie şi continua dezvoltare a echipei de specialişti. De asemenea, în continuare vom oferi medicilor noştri suportul necesar pentru a se dedica integral actului medical şi evoluţiei lor profesionale’, a spus Oana Taban, managing partner Dent Estet.

Achiziţionarea grupului de clinici Dent Estet ar reprezenta cea de-a 10-a tranzacţie derulată de grupul MedLife, primele nouă fiind încheiate. Tranzacţia este în curs de avizare de Consiliul Concurenţei, procedură standard care se va extinde pe parcursul următoarelor luni.

‘Am finalizat de curând toate tranzacţiile anunţate în ultimele luni, respectiv Centrul de imagistică Prima Medical din Craiova, Banca de celule stem Cells Stem Bank din Timişoara şi grupul de clinicii şi laboratoare Diamed. În acest moment, suntem în discuţii avansate cu 4-5 operatori de servicii medicale, şi ne-am propus ca în următoarele 18 luni să finalizăm tranzacţii cu firme a căror cifră de afaceri depăşeşte 20 milioane euro’, a mai spus Mihai Marcu.

MedLife a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri cumulată de 101,5 milioane euro, în timp ce Dent Estet a avut la finalul anului 2015 o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro.

‘Ne-am atins obiectivele pentru 2015, fiind prima companie din sistemul medical privat românesc care a depăşit pragul de 100 milioane euro. Anul 2016 a început foarte promiţător şi, în acest context, estimăm o creştere organică de 20%, la care vom adaugă achiziţii de minim 10 milioane euro. Nu excludem nici posibilitatea de a derula tranzacţii mai mari, situaţie în care vom ajusta semnificativ în creştere cifra de afaceri’, a adăugat Mihai Marcu.

MedLife îşi desfăşoară activitatea în 16 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unităţi spitaliceşti în Bucureşti, Braşov, Arad, Craiova şi Iaşi, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 32 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 14 centre de excelenţă cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată ţară.

Grupul de clinici Dent Estet are 200 de specialişti, dintre care 73 medici, care au tratat peste 50.000 de pacienţi. Grupul de clinici a inaugurat în 2008 Dent Estet 4 Kids şi în 2012 Dent Estet 4 Teens, primele clinici stomatologice din România şi din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor şi adolescenţilor.
Printre inovaţiile aduse pe piaţa din România se numără şi aparatele dentare invizibile din exterior, testul de prevenţie împotriva cancerului oral, dar şi sisteme performanţe de management şi marketing medical, prin intermediul Asociaţiei Dental Office Managers (ADOM).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...