MedLife a avut afaceri de 35,2 mil. euro în primul semestru şi menţine ţinta de 72 mil. euro pentru 2013

Furnizorul  de servicii medicale private MedLife a înregistrat în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri la nivel de grup de 35,2 milioane euro, în creștere cu 17% faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Oficialii MedLife menţin estimarea de la începutul anului referitoare la cifra de afaceri cu care grupul va încheia 2013: 72 de milioane euro.
Economica.net - mar, 03 sept. 2013, 10:14
MedLife a avut afaceri de 35,2 mil. euro în primul semestru şi menţine ţinta de 72 mil. euro pentru 2013

MedLife a înregistrat în prima jumătate a anului aproximativ 870.000 de clienți în zona de retail (plătitori cash), cu 21% mai mulţi decât în aceeași perioadă a anului trecut.

MedLife a raportat peste 11.000 de internări în primul semestru din 2013, în cele şase spitale pe care le deţine, în creştere cu 14% faţă de perioada similară a anului 2012.

Afacerile generate de segmentul corporate se aliniază trendului ascendent al business-ului MedLife în S1

MedLife are în prezent 238.000 de clienţi abonaţi la serviciile sale, dintre care 38.000 sunt clienţi noi, aduşi în portofoliul MedLife în primul semestru din 2013.

“Primul semestru a fost pentru MedLife o perioadă destul de aglomerată în care a trebuit să ne disipăm efortul pe două fronturi. Pe de o parte să fim activi, să optimizăm modelul nostru de business și să ne consolidăm ca atare poziția de lider de piață și, pe de altă parte, să facem o serie de demersuri către Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări care să conducă la o trasparență și o claritate mai mare a regulilor de contractare a fondurilor publice de către unele spitale private. Dacă primul obiectiv a fost realizat cu succes, compania înregistrând o cifră de afaceri în linie cu estimările inițiale, pentru cel de al doilea obiectiv mai este loc de clarificări. Sperăm că această situație se va îmbunătăți măcar la nivelul normelor aplicate în 2014”, a declarat Mihai Marcu, președinte CA al MedLife.

MedLife a inaugurat centrul de genetică și biologie moleculară – MedLife Genetics, la începutul celui de-al doilea semestru. Până în prezent, MedLife a investit peste 400.000 de euro în deschiderea centrului de genetică.

La MedLife Genetics se pot efectua de la teste de oncogenetică și farmacogenetică care permit alegerea terapiei potrivite pentru pacienții oncologici, evaluarea răspunsului la tratament și dozarea optimă a medicației, la teste care oferă informații în avans privind gradul de risc la 42 de boli comune din categoria bolilor cardiovasculare, neurologice, metabolice, hematologice etc. sau comunică predispoziția la diferite tipuri de cancere, precum cancerul de colon, cancerul de sân și ovar, cancerul colorectal.

MedLife a început anul acesta demersurile pentru deschiderea a patru ambulatorii de mari dimensiuni în orașele mari din țară, acestea urmând să fie finalizate în perioada următoare.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...