MedLife a avut afaceri de 35.2 mil. euro în primul semestru şi menţine ţinta de 72 mil. euro pentru 2013

Furnizorul  de servicii medicale private MedLife a înregistrat în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri la nivel de grup de 35,2 milioane euro, în creștere cu 17% faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Oficialii MedLife menţin estimarea de la începutul anului referitoare la cifra de afaceri cu care grupul va încheia 2013: 72 de milioane euro.
Cristina Şomănescu - mar, 03 sept. 2013, 10:14
MedLife a avut afaceri de 35.2 mil. euro în primul semestru şi menţine ţinta de 72 mil. euro pentru 2013

MedLife a înregistrat în prima jumătate a anului aproximativ 870.000 de clienți în zona de retail (plătitori cash), cu 21% mai mulţi decât în aceeași perioadă a anului trecut.

MedLife a raportat peste 11.000 de internări în S1 din 2013, în cele şase spitale pe care le deţine, cu 14% mai multe decât în perioada similară a anului 2012.

Afacerile generate de segmentul corporate se aliniază trendului ascendent al business-ului MedLife în S1

MedLife are în prezent 238.000 de clienţi abonaţi la serviciile sale, dintre care 38.000 sunt clienţi noi, aduşi în portofoliul MedLife în primul semestru din 2013.

“Primul semestru a fost pentru MedLife o perioadă destul de aglomerată în care a trebuit să ne disipăm efortul pe două fronturi. Pe de o parte să fim activi, să optimizăm modelul nostru de business și să ne consolidăm ca atare poziția de lider de piață și, pe de altă parte, să facem o serie de demersuri către Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări care să conducă la o trasparență și o claritate mai mare a regulilor de contractare a fondurilor publice de către unele spitale private. Dacă primul obiectiv a fost realizat cu succes, compania înregistrând o cifră de afaceri în linie cu estimările inițiale, pentru cel de al doilea obiectiv mai este loc de clarificări. Sperăm că această situație se va îmbunătăți măcar la nivelul normelor aplicate în 2014”, a declarat Mihai Marcu, președinte CA al MedLife.

MedLife inaugurează un centru de genetică în S2

MedLife a inaugurat Centrul de Genetică și Biologie Moleculară – MedLife Genetics, la începutul celui de-al doilea semestru. Până în prezent, MedLife a investit peste 400.000 de euro în deschiderea centrului de genetică.

La Centrul de Genetică și Biologie Moleculară – MedLife Genetics se pot efectua de la teste de oncogenetică și farmacogenetică care permit alegerea terapiei optime pentru pacienții oncologici, evaluarea răspunsului la tratament și dozarea optimă a medicației, la teste care oferă informații în avans privind gradul de risc la 42 de boli comune din categoria bolilor cardiovaculare, neurologice, metabolice, hematologice etc. sau comunică predispoziția la diferite tipuri de cancere, precum cancerul de colon, cancerul de sân și ovar, cancerul colorectal.

MedLife Genetics a adus în premieră în România un secvențiator de ultimă generație de la Ilumina. Noul secvențiator permite analiza în ansamblu a tuturor markerilor de interes, cu o acuratețe și precizie foarte ridicate, în timp ce tehnologia clasică permite doar analiza unui fragment de țesut bine determinat.

MedLife a început anul acesta demersurile pentru deschiderea a patru ambulatorii de mari dimensiuni în orașele mari din țară, acestea urmând să fie finalizate în perioada următoare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins miercuri acuzaţiile că Alianţa Nord-Atlantică provoacă Moscova ...
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot face investiții minime de 100 de euro
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot ...
O echipă de antreprenori români, formată din Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, a lansat pe 1 decembrie ...
Comisia Europeană susține că nu interzice și nu descurajează folosirea cuvântului „Crăciun”, după ce un document intern ajuns în presă a stârnit reacții puternice
Comisia Europeană susține că nu interzice și nu descurajează folosirea cuvântului „Crăciun”, după ce ...
Sărbătoarea Crăciunului şi utilizarea denumirilor şi simbolurilor creştine fac parte din patrimoniul european şi Comisia ...