1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

MedLife a avut afaceri de 461 milioane de lei în primul semestru, cu 23% mai mari decât în 2018

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a înregistrat în primele șase luni din acest an o cifra de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 461 milioane lei, în creștere cu 23% față de aceeași perioadă din 2018.

13 aug, 2019 | ECONOMICA.net

Valoarea consolidată pro-forma a EBITDA a fost de 78 milioane lei, în creştere cu 81% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea consolidată pro-forma a profitului net raportat de MedLife a fost de circa 14 milioane lei, în creștere cu 130% față de nivelul primului semestru din 2018, potrivit unui comunicat trimis de MedLife redacţiei Economica. 

Cel mai mare avans a fost înregistrat de clinici care au raportat o creștere de 35% față de aceeași perioadă a anului trecut, urmate de centrele de stomatologie, cu o creștere de 34% față de primele șase luni ale anului 2018. Clasamentul continuă cu linia de spitale, laboratoarele, farmaciile și divizia de corporate.

În a doua jumătate a anului, MedLife se va concentra pe dezvoltarea programului de achiziții și extinderii la nivel național și internațional, bugetul planificat în acest sens fiind de 20 milioane euro, valoare aprobată în cadrul ultimei ședințe AGEA, la care se vor mai adăuga și alte lichidități proprii ale companiei, în funcție de dimensiunea tranzacțiilor.

„Avem un plan bine structurat în continuare, prospectăm și testăm piața permanent și avem în acest moment discuții cu 5-6 operatori din România și cu alți 2-3 din Ungaria și sperăm ca în perioada următoare să concretizăm câteva tranzacții”, a declarat Mihai Marcu, presedinte și CEO la MedLife. 

Conform reprezentaților companiei, dacă va reuși implementarea tuturor proiectelor anunțate către acționari, există premise ca MedLife să depășească pragul de 200 milioane de euro în 2019.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. 

Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO