MedLife a avut afaceri de 58,72 milioane euro în primul semestru din 2016, cu 32,7% mai mari decât anul trecut

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, raportează pentru primul semestru din acest an o cifră de afaceri cumulată la nivel de grup în valoare de 58,72 milioane euro, în creştere cu 32,7% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2015. MedLife a semnat tranzacţia de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al Centrului Medical Panduri şi momentan e în discuţii avansate despre realizarea a cinci tranzacţii, dintre care una e de mărime medie spre mare.
Cristina Şomănescu - joi, 04 aug. 2016, 09:19
MedLife a avut afaceri de 58,72 milioane euro în primul semestru din 2016, cu 32,7% mai mari decât anul trecut

MedLife a avut o cifră de afaceri cumulată la nivel de grup în valoare de 58,72 milioane euro în primul semestru din 2016, cu 32,7% mai mare decât cea din prima jumătate a anului 2015. Oficialii MedLife spun că peste 20% din creşterea din primul semestru al acestui an e creştere organică, în vreme ce restul de 12,7% a fost obţinută prin achiziţii.

Mihai Marcu: Estimăm că vom încheia 2016 cu o cifră de afaceri cumulată în valoare de 120 milioane euro, creştere organică, existând premise să urcăm până la 130-150 milioane euro, aceaste din urmă cifre fiind condiţionate de procesul de finalizare al tranzacţiilor aflate în curs.

“Creşterea organică accelerată se datorează mai ales creşterii complexităţii actului medical, atât la nivel de diagnostic, cât şi la nivel spitalicesc, ajungând la un grad ridicat de performanţă ceea ce ne permite să devenim o referinţă regională mai ales în ceea ce privește chirurgia bolilor metabolice, neurochirurgia şi chirurgia cancerului mamar cu posibilitate de reconstrucţie. Şi divizia de laboratoare a înregistrat o creştere remarcabilă. În acest sens, ne menţinem aşteptările pentru anul în curs, ba chiar am accelerat creşterea organică în ultimele luni, astfel încât estimăm că vom încheia 2016 cu o cifră de afaceri cumulată în valoare de 120 milioane euro, creştere organică, existând premise să urcăm până la 130-150 milioane euro, aceaste din urmă cifre fiind condiţionate de procesul de finalizare al tranzacţiilor aflate în curs”, a spus Mihai Marcu, preşedintele CA al MedLife.

MedLife a preluat 90% din acţiunile Centrului Medical Panduri

MedLife a semnat tranzacţia de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al Centrului Medical Panduri.
Centrul Medical Panduri activează pe piaţa bucureşteană de peste nouă ani. Centrul are două laboratoare de analize medicale şi două clinici.

Centrul Medical Panduri este cea de-a unsprezecea achiziţie a MedLife, trei dintre acestea fiind derulate în anul 2016.

Ca urmare a acestei tranzacții, Maria Pop, fondator şi director general al Centrului Medical Panduri, va păstra atribuţiile de management şi va fi direct responsabilă de strategia de dezvoltare şi extindere a Centrului.

„Parteneriatul cu MedLife ar însemna un pas foarte important în evoluţia activităţii noastre, dar mai ales o nouă oportunitate de a ne dezvolta şi a creşte accelerat business-ul, în condiţiile în care vom avea susţinerea celui mai important operator de pe piaţa serviciilor medicale private din România. Mai mult, este o bună ocazie sa ne mărim baza de clienţi prin deservirea abonaţilor MedLife în Capitală, piaţă în care MedLife deţine o pondere de peste 50%”, a declarat Maria Pop, director general al Centrului Medical Panduri.

Mihai Marcu: La ora actuală suntem în discuţii avansate pentru realizarea a cinci tranzacţii, una dintre acestea fiind de mărime medie spre mare.

Compania MedLife vrea să intensifice investiţiile alocate proiectelor de achiziţii şi anunţă intenţia de a contracta un nou credit.

„Suntem în negocieri avansate cu mai multe bănci, astfel încât credem că în cursul lunii septembrie vom putea contracta un nou credit în valoare de 20 milioane euro (tranzacţie de tip leveraged buyout – LBO), fondurile urmând să fie alocate exclusiv pentru achiziţii. De altfel, la ora actuală suntem în discuţii avansate pentru realizarea a cinci tranzacţii, una dintre acestea fiind de mărime medie spre mare”, a mai spus Mihai Marcu.

În luna martie, MedLife a contractat un credit în valoare de 56 milioane de euro, iar odată cu finalizarea contractării celui de al doilea credit, compania va avea la dispoziţie un buget total de investiţii de 76 milioane de euro, din care o parte importantă va fi alocată proiectelor de achiziţie.

„În acest moment avem cel mai mare portofoliu de achiziţii, respectiv cel mai mare know how în acest domeniu, iar faptul că toate companiile pe care le-am achiziţionat îşi păstrează managementul, iar primii trei furnizori achizitionaţi au ajuns deja la performanța de a intra în top 20 operatori medicali la nivel naţional ne recomandă ca fiind un partener de încredere şi de cursă lungă”, a conchis Mihai Marcu.

MedLife activează pe piaţa din România din 1996 şi este cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piaţa locală.

Te-ar mai putea interesa și
Armenia acuză Azerbaidjanul la CIJ că „şi-a finalizat epurarea etnică” în Karabah
Armenia acuză Azerbaidjanul la CIJ că „şi-a finalizat epurarea etnică” în Karabah
Armenia a acuzat marţi Azerbaidjanul, inamicul său implacabil, în faţa celei mai înalte jurisdicţii a ONU, că "şi-a finalizat epurarea etnică" în fosta regiune separatistă Karabah, dar a......
Investigaţia UE asupra parcurilor eoliene tensionează relaţiile dintre Bruxelles şi Beijing – articol European Newsroom
Investigaţia UE asupra parcurilor eoliene tensionează relaţiile dintre Bruxelles şi Beijing – articol European ...
Comisia Europeană a anunţat că va demara investigaţii asupra proiectelor de construire a unor parcuri eoliene din mai ...
Predoiu: Istoria nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în Schengen
Predoiu: Istoria nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în Schengen
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat marţi că istoria Schengen nu cunoaşte niciun exemplu în care ...
Organizaţiile de mediu Agent Green şi BMF solicită IKEA să-şi controleze operaţiunile forestiere din România
Organizaţiile de mediu Agent Green şi BMF solicită IKEA să-şi controleze operaţiunile forestiere din România
Reprezentanţii organizaţiilor de mediu Agent Green şi Bruno Manser Fonds (BMF) solicită IKEA şi Grupului Ingka să-şi ...