MedLife a avut afaceri de 58,72 milioane euro în primul semestru din 2016, cu 32,7% mai mari decât anul trecut

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, raportează pentru primul semestru din acest an o cifră de afaceri cumulată la nivel de grup în valoare de 58,72 milioane euro, în creştere cu 32,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. MedLife a semnat tranzacţia de preluare a pachetului majoritar din cadrul Centrului Medical Panduri şi momentan e în discuţii avansate pentru realizarea a cinci tranzacţii, dintre care una e de mărime medie spre mare. 
Cristina Şomănescu - joi, 04 aug. 2016, 09:19
MedLife a avut afaceri de 58,72 milioane euro în primul semestru din 2016, cu 32,7% mai mari decât anul trecut

MedLife a avut o cifră de afaceri cumulată la nivel de grup în valoare de 58,72 milioane euro în primul semestru din 2016, cu 32,7% mai mare decât în 2015. Oficialii MedLife spun că peste 20% din creşterea de 32,7% din primul semestru al acestui an e creştere organică, în vreme ce restul de 12,7% a fost obţinută prin achiziţii. 

Mihai Marcu: Estimăm că vom încheia 2016 cu o cifră de afaceri cumulată în valoare de 120 milioane euro, creştere organică, existând premize să urcăm până la 130-150 milioane euro, aceaste din urmă cifre fiind condiţionate de procesul de finalizare al tranzacţiilor aflate în curs.

“Creşterea organică accelerată se datorează mai ales creşterii complexităţii actului medical, atât la nivel de diagnostic, cât şi la nivel spitalicesc, ajungând la un grad ridicat de performanţă ceea ce ne permite să devenim o referinţă regională mai ales în ceea ce privește chirurgia bolilor metabolice, neurochirurgia şi chirurgia cancerului mamar cu posibilitate de reconstrucţie. Şi divizia de laboratoare a înregistrat o creştere remarcabilă. În acest sens, ne menţinem aşteptările pentru anul în curs, ba chiar am accelerat creşterea organică în ultimele luni, astfel încât estimăm că vom încheia 2016 cu o cifră de afaceri cumulată în valoare de 120 milioane euro, creştere organică, existând premize să urcăm până la 130-150 milioane euro, aceaste din urmă cifre fiind condiţionate de procesul de finalizare al tranzacţiilor aflate în curs”, a spus Mihai Marcu, preşedintele CA al MedLife.

MedLife a preluat 90% din acţiunile Centrului Medical Panduri

MedLife a semnat tranzacţia de preluare a pachetului majoritar din cadrul Centrului Medical Panduri.
Centrul Medical Panduri activează pe piaţa bucureşteană de peste nouă ani. Centrul are două laboratoare de analize medicale şi două clinici. Potrivit reprezentanţilor companiei, Centrul Medical Panduri a înregistrat la nivelul anului 2015 o cifră de afaceri de peste 1,9 milioane euro, iar pentru anul acesta estimează o creştere cu peste 20% faţă de 2015.

Centrul Medical Panduri este cea de-a 11-a achiziţie a MedLife, trei dintre acestea fiind derulate în 2016. 

Ca urmare a acestei tranzacții, Maria Pop, fondator şi director general al Centrului Medical Panduri, va păstra atribuţiile de management, şi va fi direct responsabilă de strategia de dezvoltare şi extindere a Centrului.

„Parteneriatul cu MedLife ar însemna un pas foarte important în evoluţia activităţii noastre, dar mai ales o nouă oportunitate de a ne dezvolta şi a creşte accelerat business-ul, în condiţiile în care vom avea susţinerea celui mai important operator de pe piaţa serviciilor medicale private din România. Mai mult, este o bună ocazie sa ne mărim baza de clienţi prin deservirea abonaţilor MedLife în Capitală, piaţă în care MedLife deţine o pondere de peste 50%”, a declarat Maria Pop, director general al Centrului Medical Panduri. 

Mihai Marcu: la ora actuală suntem în discuţii avansate pentru realizarea a cinci tranzacţii, una dintre acestea fiind de mărime medie spre mare.

În perspectivă, compania MedLife vrea să intensifice investiţiile alocate proiectelor de achiziţii, şi anunţă intenţia de a contracta un nou credit.

„Suntem în negocieri avansate cu mai multe bănci, astfel încât credem că în cursul lunii septembrie vom putea contracta un nou credit în valoare de 20 milioane euro (tranzacţie de tip leveraged buyout – LBO), fondurile urmând să fie alocate exclusiv pentru achiziţii. De altfel, la ora actuală suntem în discuţii avansate pentru realizarea a cinci tranzacţii, una dintre acestea fiind de mărime medie spre mare”, a mai spus Mihai Marcu.

În luna martie, MedLife a contractat un credit în valoare de 56 milioane de euro, iar odată cu finalizarea contractării celui de al doilea credit, compania va avea la dispoziţie un buget total de investiţii de 76 milioane de euro din care o parte importantă va fi alocată proiectelor de achiziţie.

„În acest moment avem cel mai mare portofoliu de achiziţii, respectiv cel mai mare know how în acest domeniu, iar faptul că toate companiile pe care le-am achiziţionat îşi păstrează managementul, iar primii trei furnizori achizitionaţi au ajuns deja la performanța de a intra în top 20 operatori medicali la nivel naţional ne recomandă ca fiind un partener de încredere şi de cursă lungă”, a conchis Mihai Marcu. 

MedLife activează pe piaţa din România din 1996 şi este cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piaţa locală. În prezent, MedLife are 16 hyperclinici în oraşele Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Cluj, are 25 de laboratoare proprii de analize, 10 unităţi spitaliceşti în Bucureşti, Braşov, Arad, Craiova şi Iaşi, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecologie, trei maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 34 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 14 centre de excelenţă cu specializare unică, opt farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şie  în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...