MedLife a cumpărat rețeaua de farmacii CED Pharma

Compania MedLife a anunțat joi prin intermediul unui comunicat că a semnat contractul pentru achiziționarea pachetului integral de acțiuni ale grupului de companii CED Pharma. Această este a doua achiziție realizată de MedLife pe segmentul pharma în decursul a două săptămâni.
Economica.net - joi, 24 dec. 2020, 14:10
MedLife a cumpărat rețeaua de farmacii CED Pharma

CED Pharma face parte dintr-un grup de firme, care are în componență 6 farmacii, toate localizate în București. La nivelul anului 2019, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, în creștere cu 6% față de anul precedent.

“Așa cum am anunțat acționarii noștri, continuăm să ne consolidăm și să ne diversificăm segmentele de activitate. Structura actuală de business incorporează 6 divizii de business: clinici, laboratoare, spitale, stomatologie, farmacii și servicii corporate, iar acest tip de structură ne ajută să rezolvăm integrat nevoile actualului pacient, dar mai ales nevoile viitorului pacient. Achiziția CED Pharma reprezintă un pas firesc în programul de achiziții, întrucât ne ajută nu doar să consolidăm divizia noastră de farmacii PharmaLife, dar și să asigurăm continuitate pentru strategia noastră de dezvoltare pe segmentul pharma bazată pe interdependența între unitățile spitalicești și farmacii, toate cele 6 farmacii noi fiind în incinta unui spital sau în apropierea acestuia. Credem cu tărie faptul că zona pharma va avea o contribuție importantă pentru pacientul următorilor ani, pentru menținerea sănătății populației și a economiei țării și va fi foarte conectată la serviciile medicale tocmai pentru a putea oferi soluții integrate pentru nevoile medicale ale pacientului de mâine”, a declarat Mihai Marcu (foto), CEO și Președinte MedLife Group.

Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței.

“Odată finalizată această tranzacție, cele 6 farmacii vor fi integrate în rețeaua proprie PharmaLife, numărul total al unităților urmând să ajungă la 20 de farmacii, în contextul în care am mai adăugat de curând alte 2 farmacii în portofoliu, pe care le anunțăm tot cu această ocazie. Mai mult decât atât, prin aprobarea de către Consiliul Concurenței a celor două achiziții pharma anunțate, Pharmachem și CED Pharma, grupul MedLife va fi prima companie medicală privată din România care depășește un sfert de miliard de euro ca și cifră de afaceri. Este o confirmare clară legată de performanța unui management românesc, a medicilor români și a soluțiilor gândite și dezvoltate cu resurse locale. Este o confirmare în plus legată de faptul că putem crește capitalul românesc și, împreună putem să ducem economia României la un alt nivel. Vom continua politica de achiziții și în anul 2021, având în acest sens discuții cu câțiva operatori privați de servicii medicale din România, dar nu excludem tranzacții de mai mică dimensiune în țările învecinate. Suntem mândri că o companie cu capital românesc, listată la BVB, a reușit nu doar să gestioneze provocările pandemiei și să se implice în comunitate, dar și să devină un lider regional în medicină privată”, a precizat Mihai Marcu.

Despre MedLife:

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală și de Est.

Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlneşte luni, la Bucureşti, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU, au......
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea cu cel ...
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew Acad
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew ...
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a inaugurat oficial RenewAcad, o școală prin care intenționează să ...
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de cazuri noi şi pacienţi la terapie intensivă – Coronavirus – vineri, 24.09.2021
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de ...
Criza Coronavirus 24 septembrie 2021 - 7.116 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 991 în Bucureşti. 145 de morţi în ...