1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

MedLife a cumpărat SfatulMedicului.ro, cel mai mare site de informaţii medicale din România

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă achiziţia integrală a platformei SfatulMedicului.ro, cel mai mare site de informaţii medicale din România. Managementul platformei medicale va fi independent de MedLife, anunţă compania. 

SfatulMedicului.ro a fost în luna mai al doilea cel mai citit site de informaţii medicale din România, judecând după numărul de cititori unici, arată studiul de audienţă şi trafic internet (SATI). Platforma de informaţii medicale a avut în luna mai peste 2,81 milioane de utilizatori unici şi peste 8,26 de milioane de afişări. 

“Pe măsură ce avansează tehnologia, implicaţiile asupra medicinei sunt tot mai evidente: consumul digital reconfigurează abordări tradiţionale ale consumatorului, apare un nou tip de pacient care dorește să fie informat și care vrea să aibă acces la aplicații și device-uri care îi eficientizează expriența din punct de vedere al timpului şi al costurilor, iar ca urmare a acestor schimbări, piaţa serviciilor medicale se transformă la rândul ei. Servicii care erau considerate de neimaginat în urmă cu 20 – 30 de ani – precum accesarea rezultatelor sau a dosarului electronic de pe orice device şi colț al lumii, sau monitorizarea la distanță a pacienților cu boli cronice, astăzi sunt o normalitate. Din ce în ce mai frecvent, apar noi oportunități în sfera de digitalizare, precum implementarea de servicii de tip e-health în zonele izolate, oferirea de servicii de diagnosticare la distanţă, şi multe altele. În acest context, vrem să fim primul operator medical care are cel mai dinamic ritm de adaptare și transformare la era medicinei digitale, iar achiziţia platformei SfatulMedicului.ro reprezintă încă un pas important în acest sens. Adiţional achiziţei platformei SfatulMedicului.ro, vom face şi alte investiţii în digitalizare, investiţii care vor configura noi comportamente în rândul pacienţilor români”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife.

Ca urmare a acestei tranzacţii, SfatulMedicului.ro va păstra echipa care a derulat proiectul până acum, iar pentru a asigura independenţa şi imparţialitatea faţă de piaţă, managementul site-ului de informaţii medicale va fi independent de MedLife, dar şi de actualii săi administratori, spun oficialii MedLife.

“Evoluţia tehnologiei ne împinge să ne depăşim limitele și să susţinem acțiuni din ce în ce mai complexe, atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere tehnologic. Medicina de mâine este despre roboți, realitate vituală, realitate augmentată, hologramă, procesarea datelor și monitorizare la distanță – prin investițiile pe care le facem ținem pasul cu tehnologia și, totodată, aducem medicina din viitor mai aproape de pacient”, a adăugat Mihai Marcu.

Citeşte şi MedLife are afaceri consolidate pro-forma de 196,8 milioane lei în primul trimestru din 2018, cu 34% mai mari decît anul trecut

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din ţara noastră. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București, categoria premium, şi au simbolul de tranzacționare ″M″.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO