1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

MedLife a luat un credit sindicalizat de 56 milioane euro. 20 milioane euro din aceşti bani sunt destinaţi achiziţiilor

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a semnat un contract de credit în valoare de 56 milioane euro cu un grup de bănci coordonat de Banca Comercială Română, din care fac parte ING Bank, Raiffeisen Bank şi BRD-Groupe Societe Generale. 20 milioane de euro din fondurile contractate astăzi sunt destinate exclusiv proiectelor de achiziţii. Compania va suplimenta suma de 20 milioane de euro cu minimum alte 5 milioane euro, fonduri proprii, pentru achiziţiile planificate pentru 2016. 

"În acest moment ne aflăm în competiție pentru toate companiile medicale din sectorul privat românesc şi nu numai, iar cu unele dintre acestea suntem deja în discuţii avansate. Nu excludem nici posibilitatea unor noi finanţări/alianţe pentru achiziţii de anvergură, aceste direcţii fiind parte a strategiei de business prin care vizăm să ne consolidăm poziţia de lider şi să ne distanţăm semnificativ de locurile doi și trei de pe piaţă" a declarat Mihai Marcu, Preşedinte CA la MedLife.
Din 2010 până în prezent MedLife a derulat nouă tranzacţii de preluare a unui operator local, şase dintre acestea fiind anunţate în ultimele 12 luni.

Pe lângă proiectele de achiziţie, MedLife va continua să îşi extindă operaţiunile şi prin proiecte de tip green field. Compania vrea să îşi extindă reţeaua de hyperclinici cu două unităţi noi, dar şi reţeaua de spitale cu o nouă unitate de mari dimensiuni, toate fiind planificate pentru oraşe peste 200.000 de locuitori.

MedLife va continua să investească în retehnologizarea unităților existente. În acest moment compania are în derulare cumpărarea a două noi echipamente de RMN, un computer tomograf de 128 slice-uri şi a cel puţin 15 ecografe mono şi pluridisciplinare de ultimă generaţie, valoarea totală a investiţiei depăşind 5 milioane de euro.

"2016 a început cu rezultate peste aşlteptări, am înregistrat o creştere de peste 20% în primele două luni faţă de aceeași perioadă a anului trecut, în condiţiile în care contractele cu CNAS au scăzut cu 15% faţă de aceeasi perioadă a anului trecut. Această evoluţie vine să confirme încă o dată faptul că strategia de business pe care o urmăm este în direcţia bună şi că există în continuare premise mari de creştere", a mai spus Mihai Marcu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO