1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Finanţe şi bănci

MedLife a semnat o facilitate de credit sindicalizat pentru majorarea limitei de finanţare până la 66 de milioane de euro

Consiliul de Administrație MedLife a semnat o facilitate de credit sindicalizat cu Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Société Générale și Banca Transilvania pentru refinanțarea facilităților existente, prelungirea perioadei de finanțare, rearanjarea termenelor și condițiilor aferente, precum și pentru majorarea limitei de finanțare până la un aproximativ 66 de milioane de euro.

Limita suplimentară de credit de 10 milioane euro va fi sub forma unei facilități la termen și va fi folosită de MedLife, împreună cu alte lichidități ale companiei, pentru eventuale noi oportunități de achiziții în piață.

Sindicatul de bănci este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de facilitate și de garanți și finantator, BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania, în calitate de aranjori și finanțatori.
Creditul finanțat de către bănci are ca scop principal dezvoltarea programului de achiziții.

"Ne propunem să rămânem activi pe piața de achiziții, am dovedit că suntem un partener de încredere și de cursă lungă pentru fondatorii companiilor, de aceea pentru anul care vine analizăm câteva tranzacții, pentru a alătura grupului nostru noi entități și parteneri de calibru, posibil și din afara țării", spune Mihai Marcu, CEO și președinte al MedLife.
CA MedLife a fost autorizat și delegat pentru acest demers în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor care a avut loc în data de 8 octombrie 2018.

Un alt punct de discuție pe ordinea de zi AGEA a fost împuternicirea Consiliului de Administrație al Societății să decidă oferirea acțiunilor MedLife către actuali sau foști angajați sau actuali sau foști membri ai conducerii filialelor (numiți Destinatarii Programului), care au și calitatea de acționari/asociati ai acestor filiale (companii din grup, unități medicale), în schimbul acțiunilor deținute de Destinatarii Programului în filiale.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din ţara noastră. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București, categoria premium, şi au simbolul de tranzacționare ″M″.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO