MedLife construiește cel mai mare centru medical privat din țară, MedLife Medical Park, care va avea 1.000 de paturi și opt clădiri în București

MedLife, cel mai mare jucător din piața serviciilor medicale private din țară, anunță dezvoltarea centrului MedLife Medical Park, în București, care va avea 1.000 de paturi, opt clădiri în sistem pavilionar și o suprafață construită totală de aproximativ 50.000 de metri pătrați. În prima etapă vor fi deschise o hyperclinică, un centru de inovație și cercetare, săli de kinetoterapie și recuperare medicală, două restaurante, un centru de imagistică și radioterapie, farmacie, magazin de alimente bio. În a doua etapă, aflată în faza studiului de fezabilitate, compania va construi Institutul Oncologic MedLife.
Cristina Şomănescu - mie, 29 ian. 2020, 08:09
MedLife construiește cel mai mare centru medical privat din țară, MedLife Medical Park, care va avea 1.000 de paturi și opt clădiri în București

Sistemul Medical MedLife anunță achiziția unei suprafețe de teren de 9.500 de metri pătrați si a unor clădiri în suprafață construită de 5.000 de metri pătrați, precum și închirierea unei suprafețe adiacente de teren de 2.500 de metri pătrați și a unei clădiri construite de 2.000 metri pătrați.

Suprafețele sunt adiacente la rândul lor cu spitalul MedLife Memorial, situat pe Calea Griviței în București. Proiectul se va desfășura în două etape.

Astfel, prima etapă vizează dezvoltarea unei hyperclinici și a unui centru de radioterapie. De asemenea, compania va extinde spitalul MedLife Memorial și va muta și va extinde Centrul de fertilizare in vitro.
Tot în această fază a proiectului compania vrea să deschidă centrul de cercetare și pregătire medicală LifeScience.
În prima etapă, MedLife Medical Park va avea o suprafață construită totală de 19.000 de metri pătrați care va fi dată în exploatare în următoarele 18 – 24 de luni.

În a doua etapă, în termen de 3-5 ani, compania vrea să construiască Institutul Oncologic MedLife, urmând ca tot proiectul MedLife Medical Park sa ajungă la o suprafață construită de aproximativ 50.000 de metri pătrați.

Institutul Oncologic MedLife va fi amenajat pe o suprafață totală de circa 30.000 de metri pătrați și va include oncologie medicală, specialități conexe oncologiei, chimioterapie și chirurgie oncologică de excelență. Institutul urmează să fie dat în exploatare gradual, în următorii 3-5 ani, MedLife având deja în lucru un studiu de fezabilitate pentru construirea corpului de clădire care-l va găzdui.

„În România lipsește, la scară mai largă, un model de proiect medical de mari dimensiuni, care să cuprindă imagistică puternică, chirurgie complexă, echipe medicale multidisciplinare și implicit servicii integrate pentru diagnosticul si tratamentul celor mai întâlnite patologii. Proiectul pe care îl dezvoltăm acum reprezintă un prim pas în acest sens. Practic, la zece minute de Piața Victoriei românii vor avea acces la o oază de aer curat și, totodată, la unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrală și de Est cu servicii complexe de imagistică, laborator, spitalizare, dar și servicii integrate de oncologie. Este un proiect de anvergură care marchează trecerea MedLife la o nouă etapă de dezvoltare”, a spus Mihai Marcu, CEO și președinte al Sistemului Medical MedLife. 

Prima fază a proiectului va fi finanțată mai ales din surse proprii, provenite din cashflow-ul companiei.

În prezent, se lucrează la studiul de fezabiltate pentru Institutul Oncologic MedLife, urmând ca modul de finanțare, prin credite, emitere de acțiuni, bonduri sau o combinație a acestora, să fie decis în urma discuțiilor cu acționarii si instituțiile finaciare partenere.

MedLife a încheiat 2018 cu o cifră de afaceri, consolidată la nivel de grup, în valoare de 804 milioane de lei, în creștere cu 29% față de nivelul anului 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există sâmbătă 1.251 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19,......
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...