1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Companii

MedLife cumpără 51% din grupul de companii Rozsakert Medical Center din Ungaria şi devine primul operator privat care se extinde în afara ţării

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă prima sa tranzacţie internaţională: achiziţionarea pachetului majoritar de 51% al grupului de companii Rózsakert Medical Center din Ungaria.

Rózsakert Medical Center (RMC) se numără printre cei mai mari zece operatori de servicii medicale private din Ungaria. RMC are o clinică multidisciplinară care include și un compartiment dotat cu o sală pentru mici intervenții chirurgicale și un centru stomatologic. 

Grupul de companii RMC a fost înființat în 2001 de către Gyula Csermely, medic ginecolog-obstetrician, iar la 18 ani de funcționare, are o echipă formată din peste 250 de medici și asistenți medicali.
RMC a înregistrat o cifră de afaceri de 4,2 miloane de euro în 2017, potrivit conducerii  RMC, compusă din opt membri: dr. Gyula Csermely, dr. Eszter Bodnár, dr. Tibor Elekes, dr. Kinga Jókay, dr. Orsolya Gudor, dr. Imre Bodó, dr. Andor Hirschberg și economistul Vilmos Benkő.

“Este prima mutare a unei companii românești din sectorul medical privat în afara României și suntem mândri că MedLife, liderul pieţei de servicii medicale din România, sparge granițele și duce capitalul românesc mai departe. Ungaria are o piață medicală privată interesantă, în plină dezvoltare. Cred că prin prisma know how-ul nostru în materie de extindere, dar și a bunei relaționări cu acționarii medici ai companiilor integrate deja vom reuşi să dezvoltăm un parteneriat solid pe termen lung. Echipa medicală din Ungaria este foarte valoroasă și credem că împreună vom consolida sistemul MedLife pentru a oferi pacienților din România și Ungaria servicii medicale la nivel înalt. Investițiile alocate pentru această etapă se ridică la 4-5 milioane de euro, urmând ca în perioada următoare să analizăm și alte oportunități de extindere. Europa suferă la capitolul afacerilor transfrontaliere, până acum foarte puține companii au reușit acest lucru, în special în domeniul medical complex, cu clinici medicale, imagistică, laboratoare și spitale sub același acoperiș. Avem șansa de a oferi un exemplu și, în măsura în care vom reuși acest lucru, Ungaria și România pot deveni pionieri ai unei companii regionale”, a declarat Mihai Marcu, CEO și președinte al MedLife Group.

“Investiția efectuată nu este o simplă tranzacție, ci este și încorporarea unui partener strategic bine capitalizat, cu o abordare asemănătoare cu cea a noastră. Vom merge mai departe, urmând aceeași direcție, obiectivul strategic fiind extinderea și creșterea accelerată”, a declarat dr. Gyula Csermely, CEO-ul grupului de companii RMC.

Planul local de achiziții al grupului MedLife continuă și în 2019, precum și dezvoltarea pe alte segmente de business. “Am creat un sistem medical complex, cu acoperire națională, nu există oraș mai mare de 200.000 de locuitori în care MedLife să nu fie prezent. În 2019 vom pune accent pe digitalizare, pe second opinion la nivel național și pe dezvoltarea de centre de excelență la nivelul celor 10 unităţi spitaliceşti pentru mai multe specialități, precum neurochirurgie, chirurgie cardiacă, chirurgia peretelui abdominal, ginecologie și traumatologie sportivă”, a conchis Mihai Marcu.

În această tranzacţie, MedLife a beneficiat de consultanţă din partea firmei de avocatură Schoenherr, coordonată de Zita Albert din Ungaria.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din ţara noastră. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București, categoria premium, şi au simbolul de tranzacționare ″M″.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO