MedLife cumpără 80% din acţiunile operatorului medical Medici’s din Timişoara

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță semnarea achiziției a 80% din acţiunile Medici’s, unul dintre cei mai mari operatori medicali privaţi din Vestul României. Prin această preluare, MedLife îşi propune să transforme Timișoara într-unul dintre cele mai puternice hub-uri regionale de sănătate, în următorii 2-3 ani.
Cristina Şomănescu - mar, 21 iun. 2022, 12:52
MedLife cumpără 80% din acţiunile operatorului medical Medici’s din Timişoara

Deocamdată, Medici’s e o societate cu răspundere limitată, capitalul social al acesteia fiind format din părţi sociale şi nu din acţiuni. La fel ca în cazul celorlalte achiziţii cu profiluri similare, în pregătirea tranzacţiei de preluare a controlului asupra societăţii de către MedLife, forma juridică a firmei va fi schimbată din SRL în societate pe acţiuni.

Grupul Medici’s e operat prin firma Medici’s SRL, au spus pentru Economica.net oficialii MedLife.

Medici’s SRL a fost deţinută în mod egal de Narcisa şi Adrian Bădescu până la preluarea a 80% din capitalul său social de către MedLife, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul de profil Termene.

Firma a încheiat anul 2021 cu afaceri nete de circa 20 de milioane de lei, cu peste 44% mai mari decât cele obţinute în anul 2020. Medici’s a realizat marjă de profit net de 23,78% în anul 2021, cu peste 14 puncte procentuale mai mare decât cea avută în anul 2020, arată bilanţurile societăţii comparate de Economica.net. Firma a avut un număr mediu de 64 de angajaţi în anul 2021, cu 9 oameni în plus faţă de nivelul anului 2020.

Achiziția derulată de MedLife presupune preluarea celor patru clinici Medici’s, a laboratorului Laborix și a spitalului Medici’s aflat în construcţie. Implementarea tranzacției are nevoie de avizul Consiliului Concurenței.
După finalizarea achiziției, echipa actuală de management își va păstra integral atribuțiile, spun oficialii MedLife.

Portofoliul Medici’s cuprinde peste 40.000 de abonați permanenți, patru clinici și 40 de cabinete proprii de consultații, laborator de imagistică medicală, platformă de analize de laborator și peste 200 de medici permanenţi și colaboratori.

Medici’s deţine şi un spital multidisciplinar, aflat în prezent în construcţie. Spitalul va avea suprafață totală de 5.500 metri pătraţi și este format din două clădiri gemene. Construcția primei clădiri este finalizată, iar în acest moment sunt în desfășurare lucrările de amenajări interioare. Primul turn va avea farmacie, imagistică prin CT și RMN, săli de operație, ATI, saloane pre și post operator. Prima clădire a spitalului va fi funcțională începând cu luna decembrie 2022. Cea de-a doua clădire a spitalului are ca termen de finalizare anul 2024. Când va fi finalizat, spitalul ar urma să devină cel mai mare spital privat din Timișoara.

Medici’s devine un partener strategic, cu un rol bine definit în ecosistemul MedLife. Împreună avem ca obiectiv să poziționăm și să transformăm regiunea de Vest într-un hub medical performant. În strategia pe termen lung a MedLife, spitalele reprezintă un punct central și ne propunem să contribuim considerabil pentru dezvoltarea acestora. Avem, pe de-o parte, o populație îmbătrânită, patologii complexe, iar, pe de altă parte, sesizăm și schimbarea de mentalitate a pacienților care accesează mult mai frecvent serviciile medicale integrate, personalizate și cu un grad ridicat de complexitate. Odată cu inaugurarea Medici’s Hospital vom avea o rețea de 16 spitale la nivel național”, a declarat Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group.

După finalizarea tranzacției, MedLife va deține în Timișoara cinci clinici, două laboratoare, un spital multidisciplinar de mari dimensiuni și un laborator de celule stem.

Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, categoria premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

Te-ar mai putea interesa și
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei......
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...