1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

MedLife încheie 2019 cu afaceri pro-forma de peste 200 de milioane de euro, cu peste 24% mai mari decât în 2018

Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță încheierea anului 2019 cu o cifră de afaceri pro-forma, consolidată la nivel de grup, în valoare de 989 milioane de lei, cu peste 24% mai mare decât în 2018. 18% din veniturile rulate de MedLife în 2019 și în 2018 provin de la CNAS și Ministerul Sănătății, spune Mihai Marcu, președintele grupului MedLife.

21 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate de clinicile din grup (cu 41%), de stomatologie (cu 35%), de laboratoare (24%) și spitale (16%). În afară de creșterea organică, o contribuție importantă la dinamica afacerilor MedLife au avut-o și afacerile intrate anul trecut în portofoliul grupului, respectiv Centrul Medical Micromedica, Centrul de Excelență Badea Medica, Spitalul Lotus Ploiești, Rózsakert Medical Center, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din Ungaria, și Laboratorul OncoTeam. MedLife a anunțat anul trecut și achiziția spitalului OncoCard, tranzacția fiind în curs de avizare de către Consiliul Concurenței.

Citește și MedLife vrea să încheie anul 2019 cu afaceri de peste 200 de milioane de euro

"Suntem operatorul cu cel mai mare număr de unități medicale la nivel național și, totodată, ne rezumăm la o pondere scăzută a veniturilor provenite de la CNAS și Ministerul Sănătății, totalul acestora păstrându-se la nivelul anului trecut, respectiv 18%. Credem cu tărie că viitorul este legat de veniturile private prin consolidarea segmentului de abonamente la nivel național. În continuare atragem sume mari din domeniul privat, degrevând semnificativ bugetul CNAS și cel al Ministerului Sănătății. Este o direcție în care credem și pe care o vom susține și în următorii ani", a spus Mihai Marcu, președintele și CEO-ul MedLife Group.

Compania a anunțat recent intenția de a dezvolta cel mai mare proiect medical din România, MedLife Medical Park. Noua unitate urmează să fie dată în exploatare gradual, în următorii 3-5 ani, MedLife având deja în lucru un studiu de fezabilitate pentru dezvoltarea proiectului.

Detalii: MedLife construiește cel mai mare centru medical privat din țară, MedLife Medical Park, care va avea 1.000 de paturi și opt clădiri în București

MedLife va continua programul de achiziții, având discuții avansate cu mai mulți operatori medicali. "Credem că am ajuns la o etapă de maturitate în ceea ce privește expertiza noastră de cumpărare și integrare a unui grup de firme medicale. Dincolo de faptul că am reușit să păstrăm fondatorii în managementul companiilor, avem creșteri sănătoate pentru fiecare dintre firmele integrate în grup, o bună parte dintre acestea având finalizate sau în curs mai multe proiecte de extindere și dezvoltare, post achiziție. Vom continua să ne dezvoltăm în această direcție și în perioada următoare", a adăugat Mihai Marcu.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din ţara noastră. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate. Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București, categoria premium, şi au simbolul de tranzacționare ″M″.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO