MedLife încheie primul semestru cu afaceri de 400 de milioane de lei, cu 33% mai mari decât anul trecut

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, raportează o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 400 milioane de lei pentru primul semestru din 2018, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă din 2017. 
Economica.net - joi, 09 aug. 2018, 08:21
MedLife încheie primul semestru cu afaceri de 400 de milioane de lei, cu 33% mai mari decât anul trecut

Pentru cea de-a doua jumătate a anului 2018, MedLife estimează o creştere a afacerilor cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2017. 

Amintim că în primul semestru, MedLife a achiziţionat trei operatori medicali: Ghencea Medical Center, Solomed Group, clinicile şi spitalul Polisano. 

Punctual, pe 21 februarie, MedLife anunţa tranzacţia de cumpărare a pachetului majoritar, în proporţie de 90%, al companiei Ghencea Medical Center din Bucureşti, furnizor privat cu peste 25 de specialităţi medicale, aflat în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti. Tranzacţia a fost finalizată în luna mai. 

Pe 15 martie, MedLife a anunţat achiziţionarea pachetului majoritar, în proporţie de 80%, din grupul de clinici Solomed, prezent în Piteşti, Costeşti şi Curtea de Argeş. Această achiziţie marchează intrarea grupului MedLife pe piaţa serviciilor medicale de ambulatoriu din Argeş. 

În luna aprilie, MedLife anunţa finalizarea tranzacţiei de cumpărare a pachetului integral de acţiuni al diviziei de servicii medicale Polisano, ca urmare a aprobării acesteia de către Consiliul Concurenţei. Înfiinţat în anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat din domeniul medical din România. Acesta include patru clinici cu laboratoare proprii, situate în București și Sibiu, dar şi un spital privat – spitalul European Polisano din Sibiu. 

Pe 13 iunie, MedLife a anunţat achiziţia integrală a platformei SfatulMedicului.ro, cel mai mare site de informaţii medicale din România. 

De asemenea, în prima jumătate a anului MedLife a continuat planul de investiţii în retehnologizarea clinicilor şi în extinderea unităților spitalicești existente.

Pe de o parte, compania a investit în achiziționarea a şase aparate de rezonanță magnetică şi a ajuns să aibă acum 12 echipamente de profil (pentru investigaţii prin RMN) la nivel național.

Pe de altă parte, MedLife a început lucrările pentru extinderea a trei unități spitalicesti: Humanitas Cluj, Life Memorial Hospital București și Spitalul MedLife Brașov.

Citeşte şi MedLife are afaceri consolidate pro-forma de 196,8 milioane lei în primul trimestru din 2018, cu 34% mai mari decît anul trecut

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din ţara noastră. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București, categoria premium, şi au simbolul de tranzacționare ″M″.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins miercuri acuzaţiile că Alianţa Nord-Atlantică provoacă Moscova ...
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot face investiții minime de 100 de euro
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot ...
O echipă de antreprenori români, formată din Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, a lansat pe 1 decembrie ...
Comisia Europeană susține că nu interzice și nu descurajează folosirea cuvântului „Crăciun”, după ce un document intern ajuns în presă a stârnit reacții puternice
Comisia Europeană susține că nu interzice și nu descurajează folosirea cuvântului „Crăciun”, după ce ...
Sărbătoarea Crăciunului şi utilizarea denumirilor şi simbolurilor creştine fac parte din patrimoniul european şi Comisia ...