MedLife intră la tranzacţionare cu simbolul „M”

MedLife intră de miercuri la tranzacţionare pe piaţa de capital românească cu simbolul 'M', după ce oferta a fost subscrisă, reiese din datele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - mie, 21 dec. 2016, 05:08
MedLife intră la tranzacţionare cu simbolul

V4C Eastern Europe Holding V Limited, International Finance Corporation (IFC), membră a Băncii Mondiale, acţionari ai MedLife, au anunţat vineri, 16 decembrie, preţul final pentru oferta lansată, acesta fiind de 26 de lei pe acţiune.

Valoarea totală a ofertei este de 230 milioane lei, pentru 8,8 milioane de acţiuni reprezentând 44% din numărul total. Preţul final de ofertă implică o capitalizare de piaţă a companiei de 522,4 milioane lei. Fondul de private equity V4C a vândut întreaga sa participaţie în companie reprezentând 36,25% din capitalul social, în timp ce IFC – 7,75%. Tranzacţionarea la bursă, sub simbolul M, se aşteaptă să înceapă pe 21 decembrie. Perioada de stabilizare pentru preţul acţiunilor se va încheia nu mai târziu de 20 ianuarie 2017.

Ca urmare a ofertei, acţionarii majoritari (familia Marcu) deţin 51% din capitalul social al MedLife şi IFC deţine cel puţin 5%. Familia Marcu şi IFC au fost de acord să ofere aranjamente obişnuite de interdicţie a înstrăinării acţiunilor pe o perioadă de 6 luni.

Profitul net al Grupului MedLife a scăzut cu 99,5% în primele nouă luni din acest an raportat la perioada similară din 2015, la 43.138 lei, conform datelor neauditate, reiese din informaţiile publicate pe 6 decembrie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În primele nouă luni, Grupul a avut vânzări de peste 361,4 milioane de lei, în creştere cu 26,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Datoriile pe termen lung însumează peste 196,5 milioane de lei, în urcare cu 26,1%, în raport cu intervalul ianuarie – septembrie 2015.

Conform documentului, în luna octombrie, Grupul a tras o sumă suplimentară de 1,6 milioane de euro din împrumutul sindicalizat pentru a finanţa achiziţia Centrului Medical Panduri. De asemenea, în noiembrie, a rambursat 2,1 milioane de euro reprezentând sume datorate şi dobânzile acumulate din împrumuturi şi contracte de leasing financiar. În aceeaşi lună, Grupul a tras 4 milioane de euro din împrumutul încheiat la 30 septembrie cu International Finance Corporation, membru al Grupului Băncii Mondiale, din care 1,5 milioane de euro sunt disponibili în conturile bancare ale grupului.

Potrivit lui Lucian Anghel, preşedinte BVB, oferta MedLife este prima ofertă publică iniţială (IPO) a unei companii private din România după aproape un deceniu şi reprezintă un pas înainte pentru piaţa de capital.

‘Este prima ofertă a unei companii private, primul IPO (ofertă publică iniţială – n. r.) al unei companii private din România după aproape un deceniu. Este un pas înainte fantastic pentru piaţa de capital, în general, şi aş spune în special pentru antreprenorii români care, prin piaţa de capital, vor putea să-şi majoreze capitalul, adică să atragă capital, să-şi achiziţioneze competitorii pentru a câştiga masă critică. Aceşti competitori pot să fie din ţară sau din afara României’, a spus Anghel.

El a mai afirmat că bursa este un instrument pentru companiile care doresc să fie transparente şi care au un viitor în faţă cu un management performant.

‘MedLife este o companie bine condusă, care activează într-un domeniu ce va rămâne extrem de interesant pentru următoarele decenii. E prima companie din acest sector (medical – n. r.) care este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Eu cred că tranzacţia a fost un mare succes, dacă ne uităm la suprasubscrierea consistentă de pe partea de retail, ceea ce arată un interes foarte ridicat’, a mai afirmat preşedintele BVB.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...