MedLife intră pe piaţa din Sud-Vestul ţării prin achiziţia pachetului majoritar al grupului medical Sama

MedLife a demarat procesul de achiziţionare a pachetului majoritar de 55% din grupul de firme Centrul Medical Sama şi Ultratest, unul dintre cei mai mari operatori medicali din Sud-Vestul României, prezent în Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bălceşti şi Calafat. După finalizarea achiziţiei, MedLife va devini singurul operator medical privat din România cu amprentă naţională. 
Cristina Şomănescu - joi, 08 ian. 2015, 11:49
MedLife intră pe piaţa din Sud-Vestul ţării prin achiziţia pachetului majoritar al grupului medical Sama

Grupul Sama este liderul serviciilor medicale de laborator din Oltenia şi unul dintre cei mai mari operatori în zona serviciilor de ambulatoriu din regiune.

Sub cupola grupului medical Sama activează două clinici multidisiciplinare care includ o unitate medicală cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, două centre de medicina muncii, şase laboratoare şi mai multe puncte de recoltare.

Grupul Sama este prezent în oraşele Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bălceşti şi Calafat.

„2015 este un an important în dezvoltarea MedLife, în decursul căruia estimăm investiţii de peste 10 milioane de euro, prin deschideri de unităţi noi şi/sau prin achiziţii la nivel regional. Oltenia reprezintă o piaţă nouă pentru MedLife, iar derularea unor operaţiuni în această regiune – prin dezvoltare sau achiziţie – reprezintă încă un pas pentru finalizarea obiectivului nostru de business de a fi prezenţi în toate regiunile istorice. Din acest moment, MedLife devine singurul operator medical din România cu amprentă naţională. Până la finele acestui an, vom majora accelerat ecartul faţă de competitorii principali, astfel încât, indiferent de preluările şi fuziunile din piața de servicii medicale anunţate, MedLife să îşi păstreze autoritar poziţia de lider”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte al Consiliului de Administraţie al MedLife.

Ţinta de business a MedLife pentru anul 2015: afaceri de 100 milioane de euro.

Pentru anul 2015, compania ţinteşte o cifră de afaceri de 100 de milioane euro şi anunţă că până la finalul anului va derula mai multe achiziţii la nivel regional.

În dezvoltarea accelerată din acest an, un rol important îl are acţionarul şi finanţatorul nostru strategic de peste opt ani, IFC – membru al Băncii Mondiale, a mai spus Mihai Marcu.

Afaceri cu 12% mai mari în 2014 decât în anul fiscal precedent.

MedLife închide anul 2014 cu afaceri de 80 de milioane de euro, cifră de afaceri care confirmă estimările anunţate de oficialii companiei la începutul anului.
Vă amintim că MedLife a rulat afaceri de 72 de milioane de euro în 2013, potrivit informaţiilor comunicate pentru Economica.net de către oficialii companiei.

MedLife are în plan achiziţii la nivel regional şi investiţii totale care depăşesc 10 milioane euro în 2015.

„2015 va reprezenta unul din cei mai importanţi ani în dezvoltarea MedLife prin prisma investiţiilor pe care vrem să le derulăm. Intenţionăm să ne consolidăm poziţia de lider pe toate segmentele de business şi să investim în reţelele proprii de clinici, spitale, laboratoare şi farmacii. În plus, vrem să derulăm două-trei achiziţii la nivel regional. Nu excludem nici achiziţia unor pachete majoritare de acţiuni ale unor jucători din top 10 de pe piaţa serviciilor medicale, indiferent de dimensiunea acestora, în măsura în care vor exista astfel de oferte. Valoarea totală a investiţiilor va depăşi 10 milioane de euro” a mai declarat Mihai Marcu.

Un nou spital MedLife în Bucureşti, în 2015

MedLife va deschide în următoarele două luni, în Bucureşti, un spital multidisciplinar care va oferi asistenţă medicală în regim de spitalizare de zi, precum şi o nouă secţie de cardiologie intervenţională.

Noul spital MedLife va fi situat în cartierul Titan, iar secţia de cardiologie intervenţională – în apropierea spitalului Life Memorial Hospital, au spus în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET oficialii MedLife.

MedLife mai are în plan şi deschiderea a patru hyperclinici în oraşele: Craiova, Cluj, Piteşti şi Ploieşti. Compania se va extinde pe acest segment şi în Bucureşti, unde vrea să deschidă o policlinică în cartierul Berceni.

Te-ar mai putea interesa și
UE înăspreşte regulile pe care trebuie să le respecte retailerul chinez de modă Shein
UE înăspreşte regulile pe care trebuie să le respecte retailerul chinez de modă Shein
Comisia Europeană a desemnat, vineri, în mod oficial, comerciantul Shein drept platformă online foarte mare (VLOP) în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA), ceea ce......
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii necesari pentru a plăti pensiile şi salariile, ...
Libris a investit jumătate de milion de euro în reamenajarea librăriei de unde a început afacerea. Aflat într-o clădire monument istoric din Brașov, spațiul este folosit ca librărie de 105 ani
Libris a investit jumătate de milion de euro în reamenajarea librăriei de unde a început afacerea. Aflat într-o clădire ...
Libris, business antreprenorial controlat de familia Oniță, a redeschis, după șase de luni de lucrări de reamenajare, ...
Restaurantul Diplomat din incinta Clubului Diplomatic a înregistrat venituri cu 12% mai mari, în primul trimestru. ”În următoarele luni, ne propunem să atragem mai multă atenție din partea oaspeților români”
Restaurantul Diplomat din incinta Clubului Diplomatic a înregistrat venituri cu 12% mai mari, în primul trimestru. ”În ...
Diplomat, restaurantul iconic al Capitalei din incinta Clubului Diplomatic, a încheiat anul 2023 cu afaceri de peste 14 ...