Medlife va continua testarea a contacților cu potențial de contaminare, după ce o pacientă a fost depistată infectată cu Covid-19.

Compania MedLife  anunță că, după depistarea primului caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus la maternitatea sa din Grivița, a început o acțiune extinsă de testare, gestionată independent, având la bază cea mai sigură metodă de procesare, practicată la nivel mondial, Real Time PCR.
Economica.net - vin, 27 mart. 2020, 14:23
Medlife va continua testarea a contacților cu potențial de contaminare, după ce o pacientă a fost depistată infectată cu Covid-19.

Astfel, Medlife a dispus testarea întregului personal care a lucrat în maternitate în ultimele 10 zile și care ar fi putut veni în contact cu pacienta infectată, de la medicii și asistentele care au îngrijit și investigat mama și nou născutul, la infirmiere și personalul auxiliar. De asemenea, au fost testate mamele, doi tați și cei 15 noi născuți prezenți în maternitate la momentul confirmării testului. Pentru siguranța pacienților și a personalului, au fost testate nu mai puțin de 93 de persoane, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.

Dintre toate persoanele deja testate, o singură persoană s-a dovedit pozitivă COVID 19. Testul aparține unei asistente pe secția de obstetrică ginecologie, fiind una dintre cadrele medicale care a îngrijit pacienta suspectă pe durata spitalizării. Ea a intrat în auto-izolare imediat după ce pacienta a fost confirmată pozitiv COVID 19, respectiv în dată 23 martie. Până la comunicarea unei decizii din partea DSP, Medlife va testa de urgență pe membrii familiei asitentei și a tuturor contacților ei.

De asemenea, compania va relua testarea tuturor celor 92 de persoane cu rezultate negative pentru a-i ține sub monitorizare și va testa în timp real orice contact pe care îl bănuiește cu potențial de contaminare. Dacă totuși în testările următoare vreun rezultat se va dovedi pozitiv, vor fi testate și rudele acestora până vom închide complet cercul și riscurile potențiale de infecție din maternitatea din Giulești.

Activitatea spitalului Life Memorial și a maternității din incinta spitalului este în continuare suspendată, fiind în derulare un amplu proces de dezinfecție și de sterilizare.

Celelalte unități medicale MedLife din București și din țară funcționează în parametri normali și, în situația în care au o urgență medicală, compania are capacitatea și resursele necesare pentru a veni în sprijinul lor, în deplină siguranță. Pentru a ține în siguranță personalul și pacienții care ajung în regim de urgență în celelalte unități Medlife, societatea a extins procesul de testare pentru toți medicii și asistenții care sunt direct implicați în procesul de triaj la intrarea în unitățile noastre.

Cu acest prilej, Medlife anunță că a pus în funcțiune propriul laborator, Real Time PCR, în vederea depistării infecției cu COVID-19 (coronavirus). Noul laboratorul funcționează în condiții de maximă siguranță și la standardele impuse de Organizația Mondială a Sănătății. Laboratorul are capacitatea de procesare de 300 de teste pe zi, această capacitate urmând să fie atinsă gradual. A fost începuta testarea personalului din toate unitățile Medlife care primesc pacienți vulnerabili, expuși infecției COVID 19. Până luni, este de așteptat finalizarea procesului de testare a întregului personal care îngrijește pacienți oncologici, oferind asistență pentru tratamentele de chimioterapie în spitalele din București, Brașov, Sibiu și Craiova, precum și a întregului personal care asigură tratamente de radioterapie în centrul de radioterapie din Sibiu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Immofinanz a vândut către Oresa mallul Armonia, închis în 2021 și transformat în centru logistic și industrial
Immofinanz a vândut către Oresa mallul Armonia, închis în 2021 și transformat în centru logistic și industrial
Dezvoltatorul Immofinanz a anunțat vânzarea fostului centru comercial Armonia Arad către Oresa. Mallul a fosst deschis ...
Cum se poate tăia porcul din gospodării anul acesta și de unde este sigur să cumperi. Regulile Autorității Sanitare Veterinare
Cum se poate tăia porcul din gospodării anul acesta și de unde este sigur să cumperi. Regulile Autorității Sanitare ...
Sacrificarea porcului din gospodărie şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării ...
Volkswagen a suspendat temporar producția Passat și Arteon
Volkswagen a suspendat temporar producția Passat și Arteon
Grupul Volkswagen resimte tot mai acut lipsa semiconductorilor și s-a văzut nevoit să oprească uzina din Emden până ...