1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

MedLife va deschide săptămâna viitoare un laborator pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19 la Sfântu Gheorghe

MedLife va deschide la începutul săptămânii viitoare cel de al doilea laborator propriu, Real Time PCR în vederea depistării infecției cu COVID-19.

10 apr, 2020 | ECONOMICA.net

Noul laborator este situat în Sfântu Gheorghe și va contribui la creșterea capacității de procesare în centrul țării. Acesta dispune de circuite de biosecuritate, spații succesive cu presiune negativă și echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Potrivit reprezentaților companiei, laboratorul va procesa într-o primă etapă cca 100 de teste pe zi, urmând să ajungă gradual la 200 de teste pe zi, această capacitate fiind dependentă de extinderea personalului specializat din laborator. 

„Sustinem în totalitate demersurile Guvernului român și ale autorităților de sănătate publică pentru a contracara pandemia de coronavirus, în acest sens punem în funcțiune un nou laborator pentru testarea COVID 19 în Sfântu Gheroghe. Laboratorul  ne va ajuta să creștem capacitatea de procesare a testelor în Județul Covasna și să venim și în sprijinul județelor din proximitate: Brașov, Sibiu, Prahova sau Vrancea. Testele sunt achiziționate în regim independent și sunt procesate la cererea autorităților și în regim intern pentru cadrele medicale ce asigură triajul și intră în sala de operații, dar și pentru pacienții vulnerabili, cu grad de risc crescut la noul coronavirus” a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife Group. 

În perioada imediat următoare compania are în plan să deschidă al treilea laborator Real Time PCR. Potrivit reprezentanților MedLife, acesta va fi pus în funcțiune la Timișoara.

Vestul țării este al treilea focar la nivel național după Suceava și București iar numărul de cazuri va continua să crească constant în această zonă și datorită punctelor de intrare în țară pentru românii care vin din țările vestice cele mai afectate. Pentru a veni în srpijinul comunității locale și al autorităților, facem demersuri în regim de urgență pentru a deschide al treilea laborator Real Time PCR de testare COVID 19. Acesta va procesa inițial cca 150 de teste pe zi, urmând să atingă gradual până la 300 de teste pe zi. Dacă demersurile noastre vor avea sprijinul autoritățiilor pentru urgentarea autorizării de funcționare, compania va ajunge în următoarele două - trei săptămâni la un număr de trei laboratoare Real Time PCR la nivel național”, conchide Mihai Marcu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO