MedLife va deschide încă un spital în Bucureşti şi mizează pe afaceri de peste 100 milioane de euro în 2015

MedLife, cel mai mare operator medical privat din România, ţinteşte afaceri de peste 100 milioane euro în 2015, cu 25% mai mari decât cele rulate în 2014. MedLife are în plan pentru anul următor deschiderea unui spital în cartierul Titan din Bucureşti, a patru clinici de mari dimensiuni în ţară, şi vrea ca în următorii doi-trei ani să deservească mai bine de un sfert din populaţia României. 
Cristina Şomănescu - mar, 25 nov. 2014, 10:57
MedLife va deschide încă un spital în Bucureşti şi mizează pe afaceri de peste 100 milioane de euro în 2015

MedLife are în plan achiziţii la nivel regional şi investiţii totale care depăşesc 10 milioane euro în 2015

„2015 va reprezenta unul din cei mai importanţi ani în dezvoltarea MedLife, prin prisma investiţiilor pe care vrem să le derulăm. Intenţionăm să ne consolidăm poziţia de lider pe toate segmentele de business şi să investim în reţelele proprii de clinici, spitale, laboratoare şi farmacii. În plus, vrem să derulăm două-trei achiziţii la nivel regional. Nu excludem nici achiziţia unor pachete majoritare de acţiuni ale unor jucători din top 10 de pe piaţa serviciilor medicale, indiferent de dimensiunea acestora, în măsura în care vor exista astfel de oferte. Valoarea totală a investiţiilor va depăşi 10 milioane de euro” a declarat Mihai Marcu, preşedintele CA al MedLife.

Un nou spital MedLife în Bucureşti, anul viitor

MedLife va deschide în următoarele trei luni, în Bucureşti, un spital multidisciplinar care va oferi asistenţă medicală în regim de spitalizare de zi, precum şi o nouă secţie de cardiologie intervenţională. 

Noul spital MedLife va fi situat în cartierul Titan iar secţia de cardiologie intervenţională – în apropierea spitalului Life Memorial Hospital, au spus în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET oficialii MedLife. 

MedLife mai are în plan şi deschiderea a patru hyperclinici noi în oraşele: Craiova, Cluj, Piteşti şi Ploieşti. Compania se va extinde pe acest segment şi în Bucureşti unde vrea să deschidă o nouă hyperclinică în cartierul Berceni.

Ţinta MedLife pentru următorii doi-trei ani: să deservească mai bine de 25% din populaţia României

„Dezvoltarea accelerată din această perioadă ne va permite să creştem şi mai mult capacitatea de deservire a clienţilor la nivel naţional. Astfel, dacă în acest moment ne trec anual pragul în jur de 2,5 milioane de clienţi (n. red. plătitori, care nu sunt abonaţi MedLife), exceptând clienţii corporate, cel mai probabil, în doi-trei ani vom ajunge să deservim mai bine de un sfert din populaţia României”, estimează Mihai Marcu.

MedLife a deschis anul acesta trei hyperclinici noi în Iaşi, Galaţi şi Constanţa, a achiziţionat două laboratoare noi în Constanţa şi Iaşi, şi a derulat o serie de investiţii în retehnologizarea unităților existente. Valoarea totală a investiţiilor din acest an s-a ridicat la şase milioane euro, cele mai mari derulate de un operator local.

MedLife este cel mai mare angajator din sistemul medical privat românesc

„La ora actuală, suntem compania care derulează cele mai multe investiţii, fiind totodată şi cel mai mare angajator în sistemul medical privat. Dacă anul acesta încheiem cu 3150 de angajaţi, anul viitor vom depăşi cifra de 3500 de angajaţi” a mai spus Mihai Marcu.

MedLife va avea afaceri cu 12% mai mari în 2014 decât în anul fiscal precedent

MedLife aşteaptă să închidă anul 2014 cu afaceri de 80 de milioane de euro, cifră care confirmă estimările anunţate de oficialii companiei la începutul anului.
Amintim că MedLife a rulat afaceri de 72 de milioane de euro, în 2013, potrivit informaţiilor companiei comunicate publicaţiei noastre. 

Citeşte şi MedLife mizează pe afaceri de peste 80 milioane de euro în 2014

Cum va arăta piaţa de servicii medicale private în următorii ani

„Piaţa serviciilor medicale va cunoaște, probabil, schimbări majore în următoarele 12-24 de luni, prin prisma tranzacţiilor de M&A care vor avea loc. De asemenea, va avea loc o repoziţionare a jucătorilor locali, aceştia urmând fie să îşi consolideze poziţia la nivel regional prin demararea unor investiţii de mari dimensiuni şi să intre în competiţie directă cu jucătorii de impact la nivel naţional, fie să se concentreze pe domenii medicale de nişă, specializate”, e de părere Mihai Marcu.

Citeşte şi Topul furnizorilor privaţi de servicii medicale în 2013

„O importanţă majoră în evoluţia pieţei de profil o vor avea şi politicile implementate de Ministerul Sănătăţii şi CNAS. Sperăm totuşi ca mesajele mediului privat să fie ascultate şi că autorităţile vor da dovadă de predictibilitate şi nu se vor mai modifica, în ultimul moment, normele metodologice privind alocarea de fonduri din Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. Aşa cum am menţionat de fiecare dată, pentru atragerea de investiţii în sănătate este nevoie de predictibilitate pe termen mediu şi lung, orice modificare pe termen scurt a legislaţiei secundare ducând inevitabil la dezechilibre majore pe piaţă, respectiv la comprimarea investiţiilor de anvergură”, a conchis Mihai Marcu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statele Unite susțin că dețin probe potrivit cărora Rusia are planuri de atac asupra Ucrainei
Statele Unite susțin că dețin probe potrivit cărora Rusia are planuri de atac asupra Ucrainei
SUA au evocat miercuri "probe" care ar arăta că Rusia ia în calcul "importante acţiuni agresive împotriva Ucrainei" ...
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins miercuri acuzaţiile că Alianţa Nord-Atlantică provoacă Moscova ...
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot face investiții minime de 100 de euro
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot ...
O echipă de antreprenori români, formată din Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, a lansat pe 1 decembrie ...