MedLife vrea 5 milioane de clienţi unici în 2015 şi profit operaţional cu 31% mai mare decât în 2014

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, vrea să aibă 5 milioane de clienţi unici până la sfârşitul anului, faţă de 4,3 milioane - în 2014. Ţintele de business ale MedLife pentru 2015 sunt: creştere cu 31% a profitului operaţional şi afaceri cu până la 25% mai mari decât cele raportate în 2014. 
Cristina Şomănescu - mie, 18 mart. 2015, 10:18
MedLife vrea 5 milioane de clienţi unici în 2015 şi profit operaţional cu 31% mai mare decât în 2014

MedLife închide anul 2014 cu profit operaţional (EBITDA) de 13 milioane de euro, cu 25% mai mare decât în 2013, şi cu afaceri agregate de 80 de milioane de euro, cu 12% mai mari decât în 2013. 

„În 2014 am continuat să ne consolidăm poziţia de lider la nivel naţional. Ne-am extins în Iaşi, Constanţa, Galaţi, Tîrgu-Mureş şi Covasna, iar de curând şi în Craiova, Slatina şi Râmnicu Vâlcea. Am crescut peste ritmul pieţeii, în condiţiile în care românii au fost mai atenţi în ceea ce priveşte cheltuielile pentru sănătate, iar fondurile alocate de CNAS s-au diminuat. Am crescut numărul de intervenţii chirurgicale şi de naşteri, astfel încât la finalul anului trecut am ajuns la 45.000 de operaţii şi circa 16.500 de naşteri, am crescut numărul de abonaţi până la 330.000, având cel mai mare număr de abonaţi din România, şi nu în ultimul rând, am crescut numărul de clienţi plătitori (fee for service) până la 4,3 milioane de clienţi unici, ceea ce înseamnă că 1 din 4 români ne-a fost client”, a declarat Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife.

Ţinta MedLife: EBITDA cu 31% mai mare în 2015

Afacerile MedLife vor creşte cu 16% – 25% în 2015, faţă de valoarea anului 2014, funcţie de concretizarea unor achiziţii pe care compania le are în plan.
MedLife estimează o creştere a profitului operaţional cu 31% în 2015, faţă de rezultatul anului 2014.

MedLife vrea să aibă 5 milioane de clienţi plătitori până la sfârşitul anului

„2015 este un nou an de expansiune MedLife. În primul semestru, mai exact, in lunile aprilie – mai, vom finaliza, aproape simultan, cinci proiecte de amploare în București: un spital multidisciplinar în Titan, o nouă hyperclinică în Berceni, un centru de neurochirurgie în Ferdinand, o clinică de stomatologie în Unirii şi un centru de cardiologie și radiologie intervenţională în Grivița, aceastea din urmă reprezentând trei linii de business complet noi. În plus, avem în plan extinderea laboratorului din Griviţa care va avea instalată prima şi cea mai avansată linie de automatizare a probelor medicale din Regiunea Balcanică, cu echipamente Abbot. În a doua jumătate a anului, vrem să finalizăm alte două proiecte de amploare, derulate la nivel regional, respectiv extinderea Hyperclinicii MedLife din Timişoara şi inaugurarea unei noi clinici de mari dimensiuni în Cluj. Adiţional acestor proiecte, suntem în discuții cu trei-patru operatori medicali în vederea derulării unor noi achiziţii pe plan local, valoarea minimă a cifrei de afaceri per companie fiind de 7-10 milioane euro. Avem convingerea că toate aceste proiecte ne vor consolida şi mai mult poziţia de lider şi ne vor aduce mai aproape de obiectivul nostru, acela de a atinge cinci milioane de clienţi unici până la finalul anului„, a mai spus Mihai Marcu.

Ce centre de excelente va deschide MedLife în 2015

AngioLife e un centru de excelenţă specializat în cardiologie şi radiologie intervenţională, care se adresează patologiei cardiovasculare complexe. Noul centru va include o secţie de cardiologie, un laborator de angiografie şi un postoperator de trei paturi. Unitatea va fi asistată de două linii de gardă. Aceasta urmează să devină operaţională în următoarele 15 – 30 de zile.

NeuroLife, centrul de excelenţă în chirurgia spinală şi cerebrală, se adresează patologiei neurochirurgicale complexe.

StomaLife este primul centru integrat MedLife cu profil de medicină dentară. Unitatea are patru cabinete stomatologice (profilaxie, ortodonţie, paradontologie, endodonţie, implantologie), o divizie de radiologie panoramică, o divizie de estetică dentară şi Digital Smile Design.

BioLife se adresează corporatiştilor şi vizează evaluarea completă a stării de sănătate a angajaţilor la locul de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii doi ani. Asigurări de dezastru?
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii ...
În ultimele 24 de ore,în România au avut loc două cutremure,unul de 3,5 altlul de 4,4 grade magnitudine pe scara Richter. ...
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Austria va introduce obligativitatea vaccinării pentru adulţi împotriva coronavirusului de la începutul lui februarie, ...
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, ...