Cifra de afaceri a grupului MedLife ajunge la 1,3 miliarde de lei în primele nouă luni şi e cu 27% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a înregistrat o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 1,3 miliarde de lei, în primele nouă luni ale anului 2022, cu 27% mai mare decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net raportat de grupul MedLife în perioada analizată a scăzut cu peste 42% faţă de intervalul ianuarie - septembrie 2021.
Cristina Şomănescu - vin, 11 nov. 2022, 09:55
Cifra de afaceri a grupului MedLife ajunge la 1,3 miliarde de lei în primele nouă luni şi e cu 27% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut

Cifra de afaceri pro-formă antemenţionată nu include preluarea pachetelor majoritare din spitalul Muntenia și din grupul Provita, acestea fiind în curs de aprobare de către Consiliul Concurenţei.

MedLife a avut profit net de 56,84 de milioane de lei în perioada ianuarie – septembrie 2022, cu peste 42% mai mic decât cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului 2021. Scăderea reprezintă translatarea scăderii profitului operaţional în rezultatul net, potrivit raportului aferent trimestrului al treilea.

Liniile de afaceri care au contribuit cel mai mult la cifra de afaceri obţinută de MedLife în primele nouă luni sunt: clinicile – pondere de 33,7% din valoarea afacerilor realizate de grup, spitalele care au pondere de peste 20,7% din cifra de afaceri a grupului, vânzările corporative – pondere de circa 12,4% în valoarea cifrei de afaceri, laboratoarele – pondere de aproape 11,6% din cifra de afaceri, reiese din raportul MedLife, aferent trimestrului al treilea, consultat de Economica.net.

Liniile de afaceri ale căror venituri au avut cele mai mari creşteri în intervalul ianuarie – septembrie 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021 sunt clinicile, farmaciile şi stomatologia, în această succiune, arată raportul MedLife, analizat de Economica.net.
Punctual, veniturile realizate de clinicile din grupul MedLife s-au ridicat la 446,17 milioane de lei în primele nouă luni din 2022 şi sunt cu peste 50% mai mari decât cele obţinute în aceeaşi perioadă a anului 2021.
Farmaciile au generat venituri de 60,27 de milioane de lei în primele trei trimestre din 2022, cu peste 43,8% mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2021, potrivit raportului financiar al MedLife, analizat de Economica.net.
Veniturile obţinute de divizia de stomatologie a grupului MedLife au ajuns la 87,42 de milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2022 şi sunt cu 24% mai mari decât cele realizate în perioada ianuarie – septembrie 2021, reiese din raportul MedLife, consultat de Economica.net.

  • Precizare: valorile veniturilor obţinute de liniile de afaceri enumerate mai sus se referă la situaţiile financiare consolidate ale grupului MedLife în perioada analizată.

Pentru anul viitor MedLife are în plan continuarea dezvoltării portofoliului de servicii, cu precădere pe nișe, iar pe termen scurt anunță o perioadă de așezare și consolidare, ca urmare a activității intense de achiziții din ultimele luni.

Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București, categoria premium, şi au simbolul de tranzacționare „M”.
Concurenţii grupului MedLife sunt reţeaua privată de sănătate Regina Maria, Medicover, Sanador.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...