1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Mega-licitaţie de cale ferată, în pericol să fie anulată? CFR SA ar fi respins şi oferta turcilor declaraţi iniţial câştigători – surse

Turcii de la Alsim Alarko, declaraţi iniţial câştigători ai licitaţiei pentru reabilitarea căii ferate Apaţa – Caţa din secţiunea Braşov – Sighişoara, au depus contestaţie. Cel mai probabil, CFR SA i-a descalificat la reevaluarea ofertei în urma contestaţiilor, iar licitaţia pentru contractul de 2,8 miliarde de lei se îndreaptă spre anulare, spun surse ale Asociaţiei Pro Infrastructură (API).

26 oct, 2019 | | ECONOMICA.net

Asocierea Alsim Alarko – Makyol a depus joi, 24 octombrie, o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în cadrul licitaţiei organizate de CFR Infrastructură.

Demersul companiilor din Turcia ar avea loc după ce oferta lor a fost reevaluată şi respinsă de CFR SA, explică surse ale Asociaţiei Pro Infrastructură (foto jos).

Mai mult, acestea susţin că "licitaţia se îndreaptă spre anulare, întrucât nicio ofertă nu corespunde cerinţei din FDA (Fişa de date a achiziţiei) rezultate în urma deciziilor CNSC şi CAB din primăvară".

Sursa: forumul API

ECONOMICA.NET a contactat reprezentanţii CFR SA, pentru a verifica stadiul licitaţiei şi a confirma/infirma descalificarea turcilor şi riscul anulării mega-licitaţiei.

Iată ce ne-au răspuns reprezentanţii CFR SA: "Procedura de licitație publică pentru obiectivul "Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov - Simeria, componentă a Coridorului Rin - Dunăre, pentru circulația cu viteza maximă de 160 km/h, secțiunea Brașov - Sighișoara, Subsecțiunea 2. Apața - Cața" este în derulare, iar rezultatul procedurii va fi comunicat oficial de CFR SA, după finalizarea tuturor etapelor prevăzute de Legea 99/2016 privind achizițiile sectoriale".

Amintim că pe 23 ianuarie 2019, CFR Infrastructură a desemnat câştigătoare oferta asocierii Alsim Alarko – Makyol pentru modernizarea a 28 de kilometri de cale ferată între localitățile Apața și Cața din județul Brașov.

Rămâne de văzut cum, dar mai ales când se va încheia telenovela pentru acest mega-contract, pe care CFR SA l-a lansat la licitaţie încă din septembrie 2017.

Perspective nu tocmai roz au şi loturile vecine din secţiunea Braşov - Sighişoara, unde chiar oficiali ai CFR SA şi de la Transporturi au avertizat asupra riscului pierderii finanţării europene.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO