1EUR = 4.8722 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Podul de la Brăila: italienii de la Astaldi au început lucrările la Golden Gate-ul peste Dunăre FOTO

Italienii de la Astaldi au demarat lucrările efective de construcţie a podului suspendat de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din România de la Revoluţie încoace. Imaginile surpinse de un instructor de zbor din Galaţi arată cum avansează în Dunăre Golden Gate-ul României.

16 mar, 2019 | | ECONOMICA.net

Lucrări Podul Brăila, surse foto: Albert Malaxa, Podul suspendat peste Dunare din zona Braila 

După lucrările preliminare de curăţare a terenului, descărcare arheologică şi deminări, Astaldi a început lucrările efective de construcţie a viitorului pod de la Brăila.

Conform unor imagini suprinse săptămâna aceasta de instructorul de zbor Albert Malaxa din Galaţi, constructorul a realizat drumuri de acces şi lucrează acum la amplasamentele picioarelor podului.

Pasionatul de infrastructură a postat imagini de pe malul tulcean al viitorul pod, unde apreciază că lucrările sunt mai avansate decât cele de pe malul brăilean.

Imaginile cu lucrările pentru pregătirea fundaţiei pilonilor noului pod au fost promovate şi de fostul premier Mihai Tudose, care a fost prezent la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia podului cu asocierea italo-niponă Astaldi – IHI Infrastructure în ianuarie 2018.

Cu o valoare de 1,99 miliarde de lei, fără TVA, contractul cuprinde 12 luni de proiectare, 36 luni de execuție şi o perioadă de garanție a lucrărilor de 120 luni.

Ordinul de începere pentru faza de proiectare a Podului de la Brăila a fost emis în primul trimestru din 2018. Conform contractului, proiectarea ar trebui să dureze 12 luni, după care să înceapă construcţia propriu – zisă, de 36 de luni. Astfel, lucrările de construcţie urmau să înceapă în primul trimestru al acestui an.

Pe lângă podul suspendat, contractul prevede construirea a două viaducte de câte 110 m lungime, un drum principal cu o lungime de 19,095 km și un drum de legătură cu DN22 (Smardan – Măcin), în lungime de 4,328 km.

După ce va fi construit, podul suspendat de la Brăila se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrală (1,12 kilometri).

Proiectul este cuprins în Master Planul General de Transport al României şi face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investiţii Teritoriale Integrate), finanţabile din POIM 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO