1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Mega-structură: imagini spectaculoase cu Podul de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură de după Revoluţie

Asociaţia Pro Infrastructură a postat un videoclip cu podul suspendat de la Brăila, despre care spune că este prima filmare completă cu viitoarea mega-structură peste Dunăre. Vezi cum arată cea mai complexă lucrare de infrastructură din România de la Revoluţie încoace, în fazele sale incipiente.

01 aug, 2019 | ECONOMICA.net

"Prima filmare completă din dronă cu lucrările la podul suspendat de la Brăila și drumul de legătură cu DN2B (Centura Brăila)", spun reprezentanţii API în postarea lor de pe YouTube.

Potrivit lor, constructorul Astaldi muncește la incintele celor doi piloni (vor avea 192 metri înălțime) precum și la blocurile de ancoraj de pe ambele maluri.

Din păcate, problemele birocratice sunt departe de rezolvare, potrivit reprezentanţilor API, care menţionează că nu au fost finalizate până cacum licitațiile pentru relocarea utilităților, realizarea documentațiilor cadastrale necesare exproprierii terenurilor, verificarea proiectului tehnic și supervizarea execuției podului.

Contractul de 2 miliarde de lei fără TVA a fost semnat în 15 ianuarie 2018 cu asocierea Astaldi-IHI Infrastructure.

Podul are o lungime totală de 1974 de metri, din care 1,12 km deschiderea centrală. Va fi unul dintre cele mai mari poduri suspendate din Europa.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO