1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Mega-tranzacţie: 40 de miliarde dolari pentru cumpărarea Kraft de către un fond de investiţii brazilian

Fondul de capital privat 3G Capital Partners din Brazilia este în negocieri avansate privind achiziţionarea grupului american Kraft Foods, prin divizia sa H.J. Heinz, o tranzacţie evaluată la peste 40 miliarde de dolari, au anunţat publicaţiile 'Wall Street Journal' şi 'Financial Times', transmit MarketWatch şi BBC.

25 mar, 2015 | Agerpres

Kraft şi alte companii alimentare mari din SUA nu au reuşit să facă faţă schimbării rapide a preferinţelor consumatorilor, care au provocat reducerea vânzărilor. Deja 3G are o prezenţă semnificativă în sectorul alimentar. Cofondatorul 3G, miliardarul Jorge Paulo Lemann, este unul din acţionarii majoritari ai InBev, cel mai mare mare producător de bere din lume, scrie Agerpres.

În 2013, 3G împreună cu firma Berkshire Hathaway au achiziţionat brandul Heinz pentru 23 miliarde de dolari, o tranzacţie care a deschis drumul preluărilor din industria alimentară.

Capitalizarea bursieră a Kraft se ridică la aproximativ 37 miliarde de dolari. După anunţarea informaţiilor, acţiunile Kraft au urcat la bursă cu 15%.

Kraft este una din cele mai mari companii alimentare din SUA, iar în 2010 a achiziţionat producătorul britanic de ciocolată Cadbury, pentru 11,5 miliarde de lire sterline. Kraft nu mai deţine Cadbury după ce a separat în 2012 divizia de alimente, care a fost redenumită Mondelez International, care include şi brandurile Toblerone, Kenco şi Oreo.

Compania Mondelez România este unul dintre cei mari producători şi distribuitori pe piaţa cafelei şi dulciurilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO