Mega-tranzacţie de 44 mld. dolari: Primii doi furnizori de cablu TV din SUA vor să fuzioneze

Comcast a încheiat un acord pentru preluarea Time Warner Cable într-o tranzacţie de aproximativ 44 miliarde de dolari, efectuată exclusiv prin schimb de acţiuni, în urma căreia ar fuziona primii doi jucători din industria de cablu TV din SUA, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.
Economica.net - joi, 13 feb. 2014, 09:00
Mega-tranzacţie de 44 mld. dolari: Primii doi furnizori de cablu TV din SUA vor să fuzioneze

Fuziunea va fi cu siguranţă contestată de guvern, având în vedere că cele două companii au o cotă combinată de aproape o treime din piaţa de cablu TV din SUA.

Comcast va plăti, în acţiuni, echivalentul a 159 de dolari pentru fiecare titlu Time Warner Cable, au afirmat sursele citate.

La acest preţ, acţionarii Time Warner ar obţine un câştig de 18% peste cotaţia bursieră de la finele şedinţei de miercuri. Totodată, preţul oferit de Comcast este cu 70% peste cotaţia bursieră a Time Warner din luna mai a anului trecut, înaintea apariţiei primelor discuţii privind o posibilă preluare a companiei de către un rival.

Comcast concurează pentru preluarea Time Warner Cable cu Charter Communications, companie sprijinită de miliardarul John Malone, care controlează grupul Liberty Global, prezent în Europa prin UPC.

Charter Communications a oferit 132,5 dolari pe acţiune pentru Time Warner Cable.

Una dintre sursele citate de Bloomberg a afirmat că Charter nu va bate oferta Comcast şi ar fi dispusă să preia activele care vor trebui probabil vândute de grup pentru a obţine avizul autorităţilor pentur concurenţă.

Iniţial, Comcast se va oferi să vândă active cu aproximativ 3 milioane de abonaţi pentru a meţine cota de piaţă la nivelul SUA sub 30% şi a câştiga aprobarea guvernului, a adăugat o altă sursă.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii celor două companii nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Prin preluarea Time Warner, Comcast ar câştiga peste 11 milioane de abonaţi retail şi ar intra pe piaţa din New York, obţinând simultan mai multă greutate în negocierile cu furnizorii de conţinut, potrivit analiştilor.

Comcast a realizat achiziţii de 65,6 miliarde de dolari în ultimii 10 ani. În luna martie, grupul a finalizat preluarea NBCUniversal de la General Electric pentru 16,7 miliarde de dolari, după ce cumpărase în 2011 participaţia majoritară.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...