Megane RS Ultime, modelul de adio al Renault Sport, disponibil în România

Ultimul model Renault Sport, divizie a grupului francez care va intra sub tutela Alpine, este disponibil pentru comenzi în România.
Robert Stan - mie, 15 mart. 2023, 22:17
Megane RS Ultime, modelul de adio al Renault Sport, disponibil în România

Începând cu 15 martie 2023, ediția limitată Megane RS Ultime este disponibilă pentru comanzi în rețeaua comercială Renault. Cele doar 1.976 de unități disponibile în întreaga lume – referire la anul în care a fost fondată divizia Renault Sport (1976) – au un preț de catalog, cu TVA, de 42.350 de euro, iar pasionații care plasează comenzi au de așteptat livrarea până spre finalul anului 2023.

Faimosul model sportive Megane RS, acum în serie limitată Ultime, este ultimul echipat cu sigla Renault Sport. Ulterior, această divizie a grupului francez va intra sub tutela Alpine, marca premium-sport a Renault Group.

Conform producătorului, Megane RS Ultime propune un design surprinzător şi inovativ, incluzând linii distinctive și accente de culoare neagră care îi subliniază caracterul sportiv. Striping-urile au o grafică specială vopsită în negru mat şi se regăsesc pe plafon și capotă (cu excepția versiunilor cu trapă), bara de protecție spate, portiere și aripi.

Pentru o impresie dinamică sporită, acestea contrastează puternic cu cele patru nuanțe exterioare pe care clienții le au la dispoziție – Negru Star, Alb Pearl, Galben Sirius și Portocaliu Tonic.

Caroseria încorporează aripi față cu 60 mm mai late, aripi spate cu 45 mm mai late, orificii de aerisire laterale, faruri RS Vision, evacuare centrală, antenă tip shark, spoiler și difuzor spate.

Detaliile negre fac din nou diferența întrucât toate elementele exterioare sunt marcate corespunzător: logo-urile, mânerele ușilor, ramele ferestrelor, roțile (chiar și capacele piulițelor), bandourile aripilor, difuzorul spate și lamela specifică monoposturilor din Formula 1 de pe bara față vine cu un finisaj lucios și monograma Ultime. Cardul-cheie al lui Renault Megane RS Ultime reflectă de asemenea pattern-ul diamantat de pe caroserie.

Dotările standard din interior includ scaune Recaro cu tapițerie Alcantara negru titan şi volan sport îmbrăcat în piele cu monograma RS brodată. Pragurile ușilor sunt exclusive, iar fiecare model are propria sa placă metalică numerotată lângă comenzile transmisiei, în partea de jos a consolei, semnată de Laurent Hurgon.

Această serie limitată ascunde sub capotă un motor turbo cu patru cilindri care pune la dispoziția șoferului 300 CP și 420 Nm. Întreaga putere este distribuită roților printr-o transmisie EDC și diferențial mecanic Torsen. Ca rezultat, mașina ajunge de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde.

Renault Megane RS Ultime este echipat cu anvelope „semislicks” Bridgestone Potenza S007 dezvoltate special pentru Megane RS Trophy R, asociate cu jante Fuji Light de 19 inchi și frâne Brembo dual-cast cu etriere roșii.

Axa din față cu pivoți independenți, șasiul CUP coborât, opritoarele hidraulice de compresie și sistemul 4CONTROL cu patru roți directoare îi conferă o manevrabilitate ultra sportivă.

Echipamentul standard al ediției limitate include multe dintre caracteristicile specifice Megane RS și Megane RS Trophy precum ecranul de navigație de 9,3 inchi cu sistem Hi-Fi Bose, cluster digital de 10 inchi, telemetrie de bord RS Monitor, Cruise control adaptiv și asistența de manevră la 360°.

Lista de opțiuni se rezumă la head-up display, trapă și husă proiectată. De asemenea, iluminatul RS Vision este la un nivel superior printr-un bloc optic special care înglobează farurile de ceață cu funcție cornering, faza lungă şi luminile de poziție.

Citește și:

– Bloomberg: Renault nu mai e roata care scârțâie în alianța cu Nissan. S&P Global a retrogradat ieri acțiunile producătorului nipon la categoria junk
– După Duster și Bigster, Renault va dezvolta un viitor proiect al mărcii sale premium, Alpine, în România

Te-ar mai putea interesa și
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților. ...
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa ...