Melancolia îi loveşte pe fondatorii Facebook în ziua listării

Unul dintre fondatorii Facebook, plecat din companie în urma unei dispute cu Mark Zuckerberg, şi-a exprimat aprecierea pentru echipa care a adus reţeaua de socializare unde este astăzi.  
laurentiu.matache - vin, 18 mai 2012, 08:32
Melancolia îi loveşte pe fondatorii Facebook în ziua listării

„În ajunul listării Facebook vreau sa mă uit inapoi, acum opt ani şi ceva, iar ca şi co-fondator al Facebook vreau  să privesc înapoi şi să preţuiesc începuturile reţelei de socializare. Felicitări tuturor celor implicaţi în acest proiect începând cu ziua unu şi până în prezent. Vreau să îl felicit în special pe Mark Zukerberg pentru că a păstrat ţinta iniţială de a face lumea mai deschisă şi mai conectată”, a declarat pe pagina sa de Facebook, Eduardo Saverin, co-fondator al reţelei de socializare.

Acesta a renunţat la cetăţenia Statelor Unite ale Americii şi a luat decizia de a deveni cetăţean al statului Singapore, scrie „The Washington Post”.

Potrivit secretarului de presă al lui Saverin, Tom Goodman, această hotărâre a fost luată din considerente de afaceri , el având investiţii în companii asiatice.

Conform mass-media, Eduardo Saverin, care deţine 4-5% din acţiunile Facebook, trăieşte deja în Singapore şi a recurs la acest gest pentru a plăti impozite mai mici.

Saverin s-a născut în Brazilia în anul 1982, a plecat în SUA în 1992 şi a devenit cetăţean american începând din anul 1998.

Acesta a fost directorul financiar al companiei până în anul 2010, iar în urma unor dispute cu Zuckerberg a luat decizia de a se retrage.

Debutul de vineri al Facebook, companie evaluată la 104 miliarde de dolari, pe piaţa Nasdaq de la New York va „boteza” peste 1.000 de milionari în dolari, cel puţin pe hârtie, şi îl va propulsa pe fondatorul reţelei, Mark Zuckerberg, pe locul 29 în topul miliardarilor lumii.

Facebook a încheiat joi cea mai mare ofertă publică iniţială derulată vreodată în industria înaltei tehnologii şi internetului, reuşind să plaseze pe piaţă circa 422 milioane de acţiuni la preţul de 38 de dolari pe unitate, plafonul intervalului ţintit de companie. Reţeaua de socializare a atras astfel 16 miliarde de dolari, a treia mare ofertă publică din istoria SUA, după Visa şi General Motors.

Valoarea ofertei ar putea creşte la 18,4 miliarde de dolari dacă vor fi exercitate anumite opţiuni rezervate de investitorii care au subscris operaţiunea, potrivit Reuters.

Capitalizarea Facebook la debutul şedinţei de vineri pe bursa de la New York va fi de 104,2 miliarde de dolari, depăşind nume grele precum Amazon.com, Hewlett-Packard, Starbucks sau Dell.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...