Meli Melo a deschis în martie un magazin în Bulgaria. Următoarea ţintă în acest an este Moscova

Retailerul de bijuterii şi accesorii Meli Melo Paris a inaugurat la sfârşitul lunii martie primul magazin din Bulgaria, în Sofia, în urma unei investiţii de 100.000 de euro, şi are în plan pentru acest an deschiderea unei unităţi şi în Rusia, la Moscova.
Economica.net - lun, 15 apr. 2013, 09:00
Meli Melo a deschis în martie un magazin în Bulgaria. Următoarea ţintă în acest an este Moscova

Potrivit conducerii Meli Melo Paris, firmă înfiinţată în România cu capital francez, decizia extinderii pe piaţa din Bulgaria a fost luată deoarece obiceiurile de consum din această ţară sunt similare celor din România, magazinele de accesorii fiind populare.

Bulgaria este a doua piaţă externă pentru Meli Melo, după Republica Moldova, unde a deschis primul magazin în 2007, la Chişinău.

Magazinul din Bulgaria a fost inaugurat la finele lunii martie şi are o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, fiind amplasat în Mall of Sofia. Investiţia în noua unitate a fost de 100.000 de euro, sumă ce include şi stocul iniţial de marfă, urmând a fi amortizată în primul an de funcţionare.

Conform reprezentanţilor companiei, primul magazin din Bulgaria va atrage aproximativ 3.000 de clienţi pe lună, iar în primul an de la inaugurare va realiza o cifră de afaceri de 350.000 de euro. Pe termen mediu, compania are în vedere deschiderea unui al doilea magazin pe piaţa bulgară.

În ceea ce priveşte colecţiile Meli Melo Paris ce vor fi comercializate în magazinul din Bulgaria, managementul companiei a precizat că vor fi similare celor din România.

Pentru anul în curs, Meli Melo Paris are în plan şi înfiinţarea primului magazin în Rusia, la Moscova.

„Decizia de extindere pe această piaţă a venit datorită puterii mari de cumpărare din această ţară, dar şi a deschiderii locuitorilor către branduri de bijuterii şi accesorii de modă”, arată compania.

Pe termen mediu, Meli Melo vizează inaugurarea a trei unităţi pe piaţa rusă.

De asemenea, în următorii 3 – 5 ani, compania vrea să se extindă în Polonia şi Ucraina.

În ceea ce priveşte România, Meli Melo Paris vizează pentru acest an lărgirea reţelei cu trei noi magazine, atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

În prezent, compania are o reţea de 41 de magazine şi 3.500 – 4.000 de clienţi lunar.

Pentru anul în curs, Meli Melo mizează pe menţinerea cifrei de afaceri la nivelul celei înregistrate în 2012, de 8,25 milioane euro.

Meli Melo Paris este o companie înfiinţată în 1998, cu capital majoritar francez.

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...