Membrii CA Albalact şi-au depus demisiile. Francezii de la Lactalis şi-au pus propriii oameni

Economica.net
20 09. 2016
albalact_alba_iulia1_76759900

‘Membrii Consiliului de Administraţie al Albalact Petru Raul Ciurtin, Petru Ciurtin şi Cornelia Mioara Oancea au depus fiecare scrisori de demisie din mandatul de membru al Consiliului de Administraţie al Albalact. (…) Potrivit prevederilor art. 137 din Legea 31/1990 privind societăţile, în caz de vacanţă a unuia sau mai multor posturi de administrator, dacă prin actul constitutiv nu prevede altfel, consiliul de administraţie procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea adunării generale ordinare a acţionarilor’, se precizează în document.

Consiliul de Administraţie a numit în calitate de administratori provizorii ai Albalact până la data numirii noilor administratori de către Adunarea generală ordinară a acţionarilor Albalact pe Aurelio Antuna Rodriguez, cetăţean spaniol, care va deţine funcţia de preşedinte interimar al CA, Gilles Joseph Stephane Meziere, cetăţean francez, şi Michel Francois Jacques Auguste Peslier, cetăţean francez.

Consiliul Concurenţei a anunţat, pe 6 iulie, autorizarea operaţiunii de concentrare economică realizată prin preluarea SC Albalact SA, SC Rarăul SA şi SC Albalact Logistic SRL de către B.S.A. Internaţional.

B.S.A. Internaţional este deţinută de către B.S.A., companie franceză care este societatea-mamă a grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în România atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate şi Dorna, cât şi produse lactate fabricate în străinătate şi importate pe teritoriul României.

SC Albalact SA are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor, iar SC Rarăul SA este o filială a societăţii Albalact. S.C. Albalact Logistic S.R.L. este, de asemenea, o filială a societăţii Albalact care desfăşoară transporturi rutiere de mărfuri.

Albalact – Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înfiinţată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acţiuni în anul 1990 şi privatizată în 1999. Albalact are acţionariat majoritar român, iar acţiunile emise de Albalact sunt admise la tranzacţionare la categoria standard a Bursei de Valori Bucureşti. Albalact deţine 99,01% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajaţi în toate cele trei entităţi.

Grupul de companii Albalact a încheiat anul 2015 cu un profit net de circa 12,63 milioane lei, semnificativ mai mare decât rezultatul net înregistrat în 2014, potrivit raportului financiar IFRS consolidat, aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor. Veniturile nete au crescut anul trecut cu 8,9%, la 444,02 milioane lei, de la 408,13 milioane lei, în 2014.

Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate şi UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact şi Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deţinând multe branduri internaţionale de succes, precum President, Parmalat, Galbani. Grupul are în prezent 75.000 de angajaţi şi deţine peste 200 de fabrici localizate în 43 de ţări la nivel mondial. În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro.

În România, Lactalis a cumpărat şi brandul de lactate LaDorna în 2008.