1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Administratorii Electrica vor să-şi dea câte 90.000 de euro pentru privatizarea companiei - Document

La sfârşitul lui iulie, cei cinci mebri ai CA Electrica au votat pentru a-şi acorda un bonus de câte 90.000 de euro pentru succesul privatizării Electrica. Acţionarii n-au pus însă propunerea pe ordine de zi a viitoarei AGA

12 sep, 2014 | ECONOMICA.net

Documente atasate:

Consiliul de Administraţie al Electrica a votat în şedinţa din 30 iulie 2014 acordarea unui bonus de privatizare de 0,1% din valoarea încasată de stat  odată cu listarea pe bursă a companiei, La suma de 444 de milioane de euro încasată,  bonusul pentru membrii CA ar fi fost  de circa 440.000 de euro, circa 90.000 de euro pentru fiecare dintre 5 membri. Decizia CA mai trebuie ratificată şi de Adunarea Generală a Acţionarilor Electrica din 22 septembrie, pentru a deveni realitate. Însă, AGOA nu a pus pe ordinea de zi această propunere a CA, astfel încât ea nu se va materializa. Cel puţin deocamdată.

Cei cinci membri ai CA care ar fi vrut bonusul de 86.000 de euro sunt Marius Unţescu, preşedintele CA, Ioan Roşca, Constantin Dinescu, Niculae Pleşa  şi  Rareş Ion Popescu.

Ioan Roşca este şi directorul Electrica. În această calitate, el a înregistrat, în 2013,  de la companie şi firmele din grup, venituri anuale nete de 524.000 de lei, adică circa 120.000 de euro.

„Membrii CA au considerat că, potrivit contractului de mandat şi având în vedere succesul privatizării, sunt îndreptăţiţi să primească o bonificaţie. Acţionarii nu au fost de acord, aşa că nu se va întâmpla”, a explicat Roşca.

La Adunarea din 22 septembrie, se vor vota alţi membri ai CA. Cei cinci în funcţie sunt automat propuşi pentru vot, acestora adăugându-li-se încă 10.

Electrica a fost privatizată pe bursă în iunie. Statul mai păstrează 48%. Restul este împărţit între diverse persoane juridice, Bank of New York, berd şi diverse persoane fizice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO