1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Membrii comisiilor de privatizare vor primi indemnizaţia într-o tranşă. Suma va fi calculată în funcţie de complexitate

Membrii comisiilor de privatizare a operatorilor economici la care statul este acţionar unic sau majoritar vor primi indemnizaţia într-o singură tranşă, la momentul finalizării procesului de privatizare, iar suma va fi calculată calculată în funcţie de indicele de complexitate al procesului de privatizare, potrivit unui Proiect de Hotărâre postat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

23 ian, 2015 | Agerpres

'Membrii comisiilor de privatizare constituite în cadrul proceselor de privatizare a operatorilor economici la care statul este acţionar unic ori majoritar sau deţine direct ori indirect o participaţie majoritară, indiferent de metoda de privatizare stabilită prin strategia de privatizare, sunt remuneraţi la momentul finalizării procesului de privatizare, indiferent de rezultatul sau durata acestuia, cu o indemnizaţie plătită într-o singură tranşă, în limita sumei alocate cu această destinaţie', se arată în document.

Suma totală necesară pentru plata membrilor comisiilor constituite în cadrul proceselor de privatizare se calculează pe baza nivelului indemnizaţiei lunare acordate conform prevederilor legale pentru funcţia de secretar de stat şi se aprobă prin ordin al conducătorului instituţiei publice implicate în privatizare, scrie Agerpres .

Conform notei de fundamentare, indemnizaţia plătită fiecărui membru al comisiilor va fi stabilită la momentul finalizării procesului de privatizare, în funcţie de numărul de participări în cadrul comisiilor, cuantumul total al acestor indemnizaţii neputând să depăşească suma totală stabilită, indiferent de numărul de comisii constituite şi de numărul de membri.

Prevederile legale din domeniul privatizării reglementate de-a lungul timpului au stabilit două practici referitoare la remuneraţia membrilor comisiilor de privatizare. În prima reglementare, cuantumul maxim al remuneraţiei membrilor comisiilor de privatizare este prevăzut direct în Hotărârea de Guvern de aprobare a strategiei de privatizare, urmând ca acesta să fie aprobat prin ordin al conducătorului instituţiei publice implicate. Potrivit unei alte practici, cuantumul remuneraţiei membrilor comisiilor de privatizare este stabilit ulterior aprobării strategiei de privatizare, prin ordin al conducătorului instituţiei publice implicate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO